18.08.2024.

16:25

Foto: Starsportphoto©

Sport

Mimović pred Bode: Spremni smo, imamo veliki motiv da se ponovo nađemo u evropskoj eliti!

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak (21.00, RTS, Arena premijum) gostuju norveškom prvaku Bode Glimtu, u okviru plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Uoči pomenutog susreta svoja očekivanja i ambicije izneo je mladi bek crveno-belih, Ognjen Mimović.

- Još pre samog žreba smo bili svesni da nećemo izvući lakog protivnika, a kada smo videli da će to biti ekipa Bode Glimta znali smo odmah da je pred nama težak dvomeč. Pričali smo i temeljno obratili pažnju na sve faktore koji nas očekuju u Norveškoj, od vremenskih uslova i vrste podloge pa do onih najsitnijih detalja kada je u pitanju sam teren. Vredno smo se pripremali i spremni putujemo u Norvešku. Imamo veliki motiv da se nađemo ponovo u eliti evropskog fudbala - istakao je Mimović.

Informer

Ognjen Mimović

Bivši igrač OFK Beograda smatra da će ekipa Vladana Milojevića imati veliku podršku navijača,  kako u prvom meču na gostujućem terenu, tako i u revanšu na "Marakani".

- Grad Bode se nalazi na krajnjem severu Norveške, ali bez obzira na lokaciju stadiona mislim da ćemo imati podršku navijača. Znamo da bez njih nije isto, a ubeđen sam da će jedan deo tribina biti crveno-beli. Mislim da koliko god će nama biti teško da se prilagodimo u Norveškoj, da će isto tako biti nezgodno igračima Bode Glimta kada slete u Beograd. Drago mi je što će revanš biti na Marakani, a na nama je da ispunimo sve zahteve stručnog štaba - poručio je Mimović na kraju razgovora.