19.08.2024.

18:30

Foto: Reuters

Sport

Trener Bode Glimta optimista pred dvomeč sa Zvezdom: Imam dobar osećaj....

Fudbaleri Bode Glimta su, za razliku od aktuelnog srpskog prvaka, morali da preskoče jednu prepreku da bi došli u situaciju da se bore za plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja. U dvomeču 3. kola bili su bolji od poljske Jagielonije (4:1, 0:1), a sada protiv Crvene zvezde žele da naprave i taj poslednji korak ka ostvarenju cilja.

Ipak, iste ambicije ima i klub sa "Marakane", čija je ekspedicija jutros doputovala na sever Norveške, a dočekali su je potpuno drugačiji vremenski uslovi od onih koji trenutno vladaju u Beogradu.

Šef stručnog štaba domaćeg tima smatra da su šanse za prolaz izjednačene, ali podvlači da veruje u svoje momke.

- Šanse su 50:50. Bitno nam je da odigramo u skladu sa našom kulturom. Utakmica nam dolazi u dobrom trenutku. Imam dobar osećaj - rekao je Knutsen, a potom dodao:

Informer

Igrači i stručni štab Bode Glimta

- Postepeno smo gradili ovo, klub je napredovao prethodnih godina. Velika je razlika kada u sezoni igrate 30 ili 50 utakmica. Ako želite da budemo konkurentni, potreban vam je i širi roster. Sada to imamo, veći izbor u igračkom kadru nego pre dve godine, a pritom smo znatno iskusniji.

On je dodao da poštuje ekipu Vladana Milojevića, ali nije želeo da izdvaja nijednog pojedinca.

- Zvezda je skup veoma dobrih individualaca, imaju međunarodno iskustvo. Mnogo je tu reprezentativaca, kvalitetnih ofanzivaca... Ne želim da navodim jednu ili dvojicu, znam da ćemo da imamo težak posao, ali dobro smo pripremljeni za to - naglasio je Knutsen.

Norvežanin ne krije da je dobro analizirao protivnika, a to što je Zvezda sedam godina zaredom šampion Srbije ne vidi kao neku veliku opasnost.

- To jeste dominantna ekipa u domaćim okvirima, naučena da pobeđuje. Ima, ima nedostataka i mana. Nama ne igra veliku ulogu što oni ne gube u domaćem prvenstvu. Poznajem dobro njihov tim, prilagođavaju se protivnicima, ali optimista sam po pitanju konačnog ishoda - poručio je Knutsen.