20.08.2024.

22:52

Foto: EPA Images

Sport

Nije dobro, ali ima vremena za popravni! Crveno-beli poraženi u Norveškoj!

Nisu se dobro proveli crveno-beli na severu Norveške večeras crveno-beli. Daleko od toga da je ovo bilo očajno izdanje, ali puleni Vladana Milojevića su tek u poslednjih 20 minuta pokazali koliko zapravo vrede. S druge strane domaći tim je forsirao svoju igru, bili su podjednako dobri u napadu i odbrani.

Njihova namera je bila jasna, a to je da njihov nivo igre bude konstantan, a da se onda uhvati trenutak kada Zvezda nije 100% oprezna i da se potom zatrese mreža.

U prvom poluvremenu smo gledali korektnu borbu sa obe strane, a malo je falilo da i Zvezda i Bode budu efikasni.  Mora se priznati da su Norveženi imali bolju tranziciju, vrlo brzo iz odbrane  su išli u napad i obrnuto. 

Igrači Bode Glimta su konstantno imali agresivan pristup, stalno su vrebali svoju šansu, a 36. minutu Sjevold je došao s loptom do ivice šesnaesterca, nije ga pormetio ni grub start Đige, ostao je na nogama, a zatim je uputio snažan šuti i pogodio desni ugao prečke.

Potom su crveno-beli preuzeli incijativu, a u  42. minutu smo gledali sjajnu akciju u kojoj su učestvovali Mirko Ivanić, Šerif Ndijaje i Luka Ilić. Ivanić je sjajno pronašao reprezentativca Sengala koji je loptu prosledio odmah do Ilića. Zvezdin vezni igrač je napravio fintu, iako je imao prostora za šut odlučio je da asistira Ndijajeu koji je zatresao mrežu protivničkog tima.

Počelo je slavlje igrača Zvezde uz muk na tribinama, ali ipak vrlo brzo je sudija pokazao da je u pitanju ofsajd. Sada je bila reč stvarno o milimetrima, Ndijaje je bukvalno petom levog stopala bio u nedozvoljenoj poziciji i to je bilo dovoljno da se gol poništi.

U drugom poluvremenu videli smo očigledan pad koncetracije momaka u crveno-belim dresovima. Nije to više bio tim sa istom energijom, dok su protivnici nastavili u istom ritmu. Nisu igrači u žutim dresovima odustajali od svoje taktike. Igrala se čvrsta odbrana i čekala šansa da se lopta prebaci na drugu  stranu i teren i postigne gol.

Uputili su Norvežani centaršut u 52. minutu sa leve strane, a za razliku od prvog poluvremena, prečka je sada bila njihov saveznik, pošto je lopta okrznula posle udarca glavom Odina  Larsa Bjorfurta i zatim otišla u mrežu.

Samo deset minuta kasnije, domaća ekipa je odvustručila svoje vođstvo. Dobije Mata loptu na levoj strani, napravio je prodor ka ivici šesnaesterca i onda poslao strašan projektil u kontra ugao, nije mogao to da stigne Zvezdin golman Marko Ilić.

Od 70. minuta, Crvena zvezda je bila potpuno drugi tim, videla se kolika je njihova želja da se vrate u meč. Preuzeli su incijativu, prvi put se delovali poptuno nadmoćniji u odnosu na protivničke igrače.

Vršili su presing i napada ka golu Bode Glimta, nakon propuštenih šansi Olanjinke i Ivanića, mladi desni bek Ognjen Mimović je smanjio prednost šampiona Norveške.

U 75. minutu je Hvang uputio centaršut iz slobodnog udarca u šesnasterac, proklizao je Mimović do lopte i smestio je potom u protivnčku mrežu.

Gledali smo borbu do kraja meča, daleko od toga da je Bode bio bezopasan, s druge strane beogradski tim je uložio poslednji atom snage kako bi došao do izjednačenja, ali njihovi napori nisu urodil plodom.

Crvena zvezda posle ovog meča jeste u minusu, ipak u sledeću sredu će igrati pred domaćim navijačima na Marakani koji će sigurno prirediti sjajnu atmosferu kako bi se njihovi miljenici plasirali u Ligu šampiona.