20.08.2024.

23:25

Foto: Informer

Sport

Šta treba sad, da ga obesim? Milojevića je ovo pitanje u Bodeu najviše pogodilo!

Crveno-beli su gubili sa 2:0 početkom drugog poluvremena, ali su se izvukli i pogotkom Ognjena Mimovića došli su do koliko-toliko podnošljivog rezultata pred revanš.

Trener Beograđana Vladan Milojević govorio je o uzrocima poraza u Bodeu, a jedno od pitanja koje mu je bilo upućeno odnosilo se na reakciju golmana Marka Ilića kod prvog gola. Deluje da je čuvar mreže mogao bolje da reaguje, a Milojević je imao spreman odgovor na to pitanje.

- Da li stvarno mislite da ću kao trener reći neko je kriv. Šta treba da uradimo, da ga obesimo. Za sve igrače sam ja najodgovorniji. Taktiku ja pravim, imam puno poverenje u njih. Nije lako igrati protiv ovakvog jednog protivnika.

Pedantni strateg kaže da ekipa nije uspela da ispuni sve zahteve.

- Ideja bila da ne upadnemo u njihovu zamku, ako znate kako su drugi prolazili. Došli smo na teren koji ne poznajemo, zaliven, brz. Želeli smo da skratimo prostore, da bude,mo konkretni sa loptom, ali igrate onoliko koliko vam protivnik govori. U drugom poluvremenu smo se umorili, mislim da nismo ni prvi, a ni drugi gol trebali tako da primimo. 

Pred revanš je, kako kaže, optimista.

- Ja sam uvek optimista, kako god se utakmica završila i bilo kojim rezultatom. Bodo je bliži, ali imamo još osam dana i meč pred našom publikom.

Informer

Utisak je da su rezervisti, pre svih Mimović, Duarte i Milson, uneli živost u igru ekipe kada su ušli na teren.

- Ne može meni da se nametne neko ko će da igra 10-15 minuta. Videli ste pojedini igrači su imali problem. Na ovakvoj podlozi igrati je nešto što crpi energiju. Bodo igra fenomenalno svi koji su došli ovde, pritisak koji stvaraju je za mene iznenađujući.

Očekuje iskusni trener pun stadion u revanšu.

- Iskreno se nadam da ćemo imati ispunjenu Marakanu pošto je vreme godišnjih odmora. Ono što mogu da obećam je da ćemo da izađemo i ostavimo srce na teren. Imamo želju da igramo u Ligi šampiona.

Informer

Imao je reči hvale i za strelca jedinog gola za njegov tim, Ognjena Mimovića.

- Kad imate igrača koji sede na klupi, generalno svaki je spreman da uđe. Tako je bilo i sa Mimovićem.

Što se tiče protivnika, Milojević ističe da je Bode vrlo jak tim i ekipa koja zna šta želi u svakom trenutku. 

- Bode je ekipa koja se vidi da je godinam stvarana. Imali dosta prostora, ali trpeli smo ozbiljan pritisak. Rekoh imali smo prvo poluvreme, sledi drugo.

Informer

 

Uprkos svemu, naglašava da će ekipa sve učiniti da zaigra u Ligi šampiona.

- Svaka ekipa ima prednosti i mane. Na nama je da vidimo i izanaliziramo pravi ključ za revanš. Istorija i ovaj grb koji nosimo predstavljamo našu zemlju.  I učinićemo sve, a uz Božju pomoć videćemo šta će se desiti posle toga - zaključuje Vladan Milojević.