21.08.2024.

14:55

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Ulog nikada nije bio veći! Zvezda ne igra samo za Ligu šampiona i 30 miliona evra, već i za narednu sezonu! (FOTO)

Duel protiv norveškog predstavnika nije samo borba za plasman u elitnu Ligu šampiona i vrtoglavih 30 miliona evra, već i ključ za miran san naredne sezone. Kako?

Borba se vodi na dva fronta - za ovaj i sledeći evropski san! Crvena zvezda ne igra samo za trenutni uspeh već i za što veći evropski koeficijent, koji bi naredne sezone mogao da im obezbedi direktan plasman u Ligu šampiona.

UEFA je promenila pravila igre - više nije važan samo nacionalni koeficijent, već individualni klupski. Zvezda trenutno drži impresivnih 44.000 bodova i nalazi se na sedmom mestu liste koju je objavio “Football Meets Data”. Ispred njih su klubovi poput Rendžersa, Dinamo Zagreba, Šahtjora i RB Salcburga, ali šampion Srbije nije bez šanse.

Zvezda ne sme da propusti priliku. Tim Vladana Milojevića mora da pruži maksimum i obezbedi prolaz u Ligu šampiona, jer bi to donelo ne samo dodatne poene, već i značajno unapredilo šanse za direktan plasman naredne sezone.

A to znači - još jednom 30 miliona evra na kontu kluba, što bi obradovalo sve navijače i donelo stabilnost na Marakanu.

Međutim, situacija nije nimalo jednostavna. Glazgov Rendžers deluje nedostižno, ali ukoliko ne osvoje titulu u Škotskoj, ispadaju iz ove trke. Hrvati već slave jer je Dinamo, posle pobede u prvom meču plej-ofa protiv Karabaga, na korak od obezbeđivanja novih poena i sigurnog plasmana u Ligu šampiona. Sa druge strane, Šahtjor je već osigurao svoje mesto u eliti.

Informer

FK Crvena zvezda - Bode Glimt

Za Crvenu zvezdu, ovo je više od samo jedne utakmice. To je borba za prestiž, za titulu, i za budućnost. Jer, kada se piše istorija, mali detalji prave veliku razliku.

Hoće li se Zvezda izboriti za svoje mesto pod evropskim suncem? Sve oči su uprte u ekipu sa Marakane, jer ulog nikada nije bio veći!