22.08.2024.

16:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda daleko ispred Partizana! Crveno-beli su po ovom parametru četvrti klub u Evropi! (FOTO)

Ovaj izveštaj obuhvatio je igrače starosti od 15 do 21 godine, a rezultati su pokazali da su srpski velikani zasluženo među najboljima.

Crvena zvezda, ponos srpskog fudbala, nalazi se na fantastičnom četvrtom mestu sa čak 60 igrača koji trenutno briljiraju u ligama širom sveta.

Informer

FK Crvena zvezda

Ovaj podatak svrstava crveno-bele odmah iza giganta kao što su Barselona, Real Madrid i Ajaks! Ogromni prihodi koje je klub ostvario prodajom mladih talenata poput Strahinje Erakovića, Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića potvrđuju uspeh Zvezdine škole.

Partizan, večiti rival Zvezde, takođe je dokazao svoju vrednost, deleći deveto mesto sa 42 igrača, koliko ima i aktuelni šampion Premijer lige, Mančester siti.

Informer

FK Partizan

Crno-beli su u prethodnom periodu ostvarili značajne prihode zahvaljujući prodaji talenata poput Sameda Baždara, Mihajla Ilića, Marka Milovanovića i Filipa Stevanovića.

U regionu, jedina ekipa koja može da se meri sa srpskim gigantima je Dinamo Zagreb, sa 53 igrača na listi. Ovaj podatak jasno pokazuje da su srpske fudbalske akademije među najjačima u svetu, što je ogroman uspeh za ceo region.

Fudbalska Srbija može biti ponosna – Crvena zvezda i Partizan su ponovo na mapi svetskog fudbala, i to u najboljem svetlu!