22.08.2024.

16:26

Foto: EPA Images

Sport

Analitičari potcenjuju Zvezdu! Mizerne šanse za srpskog šampiona u revanšu protiv Bodea! (FOTO)

Revanš meč plej-ofa za Ligu šampiona, koji će se odigrati u sredu u 21 čas na "Marakani", doneće konačan odgovor na pitanje – da li će Zvezda ponovo zasijati na evropskoj sceni?

Rezultat iz prvog duela ostavlja sve opcije otvorenim. Iako je Bode Glimt pokazao izuzetne kvalitete i bio dominantniji tim u prvom susretu, gol Ognjena Mimovića pružio je nadu srpskom prvaku i prepolovio prednost Norvežana.

Informer

FK Crvena zvezda - Bode Glimt

Beograd sada postaje poprište borbe u kojoj Zvezda mora dati sve od sebe da bi preokrenula situaciju i obezbedila plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Zvezda je u prvom susretu pokazala sjajnu igru u poslednjih 25 minuta, no to nije bilo dovoljno da se izvuče povoljniji rezultat na hladnom severu.

Nedostatak sreće u prvom poluvremenu, kada je Šerif bio zaustavljen u ofsajdu, mogao je da promeni tok utakmice, ali crveno-beli sada imaju priliku da se iskupe pred svojom publikom.

Statističari i bukmejkeri daju Crvenoj zvezdi samo 24% šansi za prolazak, dok je Bode Glimt favorit sa 76% šanse za plasman. Ipak, te brojke deluju potcenjivački prema Zvezdi, koja će imati ogromnu podršku navijača, svest o značaju utakmice, i spremnost svih igrača na maksimum.

Beogradska "Marakana" biće poprište spektakla, a Zvezda će morati da pokaže svoje najbolje izdanje. Sve oči su uprte u crveno-bele, koji su pred velikim izazovom, ali i velikom prilikom da dokažu svoju snagu i zasluže mesto među evropskom elitom.