23.08.2024.

16:49

Foto: Novak Đurović, Peđa Milosavljević, Srđan Stevanović

Sport

Legendarni Dule Savić veruje u prolaz: Rezultat protiv Bodea je aktivan, imamo šansu da ih eliminišemo!

Crno-beli su u prvom meču plej-of runde za plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje poraženi od norveškog prvaka rezultatom 2:1, pa ih sada očekuje da na "Marakani" (sreda, 21.00) najpre anuliraju zaostatak, a potom dođu do preokreta i izbore prolaz u Ligu šampiona.

Proslavljeni fudbalski as, Dušan Dule Savić, nada se da će stadion u Ljutice Bogdana biti ispunjen do poslednjeg mesta, te da će svi zajedno slaviti prolaz crveno-belih. 

- Što bi rekao Miljan Miljanić – rezultat je aktivan. Nema više pravila gola u gostima, te nema neće biti dovoljno da postignemo samo jedan. Međutim, uveren sam da ako Marakana bude ispunjena do poslednjeg mesta i navijači pruže podršku kakvu samo oni mogu na svetu, možemo svi zajedno posle da slavimo prolaz naše Zvezde u Ligu šampiona. Čuo sam i za akciju da svi na utakmicu dođu u dresovima, tako da će to biti pravi crveno-beli spektakl - istakao je legendarni fudbaler.

Informer

Fudbaleri Crvene zvezde

Prisetio se nekadašnji napadač i jednog od najvećih preokreta u istoriji Zvezde, koji se odigrao u sezoni 1978/79, kada je na "Marakanu" stigao Dinamo iz Berlina. Nemci su u goste došli sa tri gola prednosti (5:2), ali su crveno-beli uspeli da postignu četiri pogotka i plasiraju se dalje.

- Svaki put kad se setim ove utakmice i dalje mi je neverovatno šta smo postigli. Nakon poraza u Nemačkoj, Dinamo je poveo u prvom poluvremenu, te su oni nakon prvih 45 minuta u Beogradu vodili ukupnim rezultatom 6:2. Ipak, nismo odustajali, verovali smo da bi nas dva brza gola vratila u igru. Na kraju smo postigli četiri i zasluženo prošli dalje, a ta utakmica nam je bila odskočna daska koja nas je vodila sve do finala sa Borusijom iz Menhengladbaha - prisetio se Savić.

Ekipa iz Ljutice Bogdana tada je beležila najveću posetu, a legendarni Dule se dotakao i anegdote vezane za jednog navijača, koji nije verovao u Zvezdu i napustio je teren posle prvog poluvremena.

- Druga su vremena u pitanju. Tada nas je posle teškog poraza u Berlinu, na Marakani sačekalo više od 70 hiljada ljudi, što je bio prosek te sezone kada su u pitanju evropske utakmice. Znali su da su oni naša najveća snaga, što se na kraju pokazalo kao tačnim. Znam da je par ljudi otišlo sa zapada na poluvremenu, a jedan od navijača koji je napustio stadion i dan danas žali što nije prisustvovao istorijskom preokretu Crvene zvezde - podvukao je Dule Savić.