24.08.2024.

14:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Bode nema nikakve šanse! Milojeva Zvezda je već 12 puta pokazala da je nepobediva! (FOTO/VIDEO)

Nakon što je vodio Crvenu zvezdu kroz 12 kvalifikacionih dvomeča i u svakom izašao kao pobednik, Milojević je spreman da ponovo vodi crveno-bele u još jednom ključnom meču – revanšu protiv Bode Glimta u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

Duel zakazan za sredu, 28. avgusta od 21 čas, biće nova šansa za Milojevića da pred punom Marakanom produži svoju besprekornu seriju.

Informer

Vladan Milojević

Očekivanja su ogromna, a Zvezdina publika, poznata po strastvenoj podršci, već je u euforiji, uverena da će njihova voljena ekipa, uz vođstvo renomiranog stručnjaka, još jednom trijumfovati na evropskoj sceni.

Podsećamo, Milojević je preuzeo Crvenu zvezdu u sezoni 2017/18 i odmah počeo da ruši granice. U toj sezoni, eliminisao je Florijanu, Irtiš, Spartu iz Praga i Krasnodar, čime je Zvezda prvi put posle više godina obezbedila evropsko proleće.

Prekretnica je bio dvomeč protiv Krasnodara, kada je pred potpuno ispunjenom Marakanom Zvezda obezbedila plasman u grupnu fazu Lige Evrope, započevši tako novu eru uspeha.

Već naredne sezone, Milojević je postavio novi cilj – plasman u grupnu fazu Lige šampiona, što je i ostvario pobedama nad Spartaksom, Suduvom, Spartakom iz Trnave i na kraju nad moćnim Salcburgom. Te noći, Marakana je bila svedok jednog od najvažnijih trenutaka u novijoj istoriji kluba.

Uspeh je ponovljen i u sezoni 2019/20, kada su Milojević i njegovi izabranici, predvođeni snagom sa tribina, eliminisali Suduvu, Helsinki, Kopenhagen i Jang Bojs, što je Zvezdu po drugi put uvelo u elitno društvo Lige šampiona.

Sada, pred revanš sa Bode Glimtom, Milojević i Crvena zvezda imaju šansu da još jednom uđu u fudbalsku istoriju. Sa armijom vernih navijača iza sebe i iskustvom iz prošlih sezona, Zvezda je spremna da napravi još jedan veliki korak ka evropskoj eliti.