25.08.2024.

08:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Lalatović: Nisam imao 100 miliona u Zvezdi, radio sam bez struje i vode!

Nakon utakmice na konferenciji za medije govorio je o brojnim temama, između ostalog, i o njegovom periodu na klupi Crvene zvezde pre desetak godina.

Temperamentni trener vodio je crveno-bele u sezoni 2014/15. i nije uspeo da se domogne nijednog trofeja, mada je ostao upamćen po tome da je u prvi tim ubacio momke poput Luke Jovića, Marka Grujića, Mihaila Ristića, Vukašina Jovanovića i Predraga Rajkovića, na kojima je klub kasnije zaradio veliki novac.

Lalatović je nakon 200. pobede u karijeri sumirao šta je sve postigao, a u emotivnom izlaganju među prvima je spomenuo svoj boravak na "Marakani".

- Nisam ja bio trener Zvezde pet godina, nisam imao budžet od 100 miliona, već budžet od milion evra, kad nije bilo vode i struje. Imam najviše pobeda u istoriji Vojvodine, osvojio sam trofej sa njima. Imam najbolje rezultate sa čačanskim Borcem, niškim Radničkim, to su sve rezultati koje ne spominje niko drgi. Žao mi je što ja moram da spomenem - poručuje Lalatović.

On kaže da je osporavan bio gde god je radio, ali da iza njega stoje rezultati.

- Možete da me kritikujete, možete da me mrzite, možete da me volite, ali ne možete da mi uzmete neki kvalitet koji imam - dodaje on.

Informer

Kaže i da je ponosan na sve fudbalere sa kojima je radio tokom karijere.

Želeo bih da se zahvalim svim igračima koje sam trenirao, nisam ni znao za taj jubilej, saznao sam da je ovo 200. pobeda u mojoj karijeri. Neko nema ni 200 utakmica, a ja imam 200 pobeda. Ali, za to apsolutno nisam zaslužan ja, nego igrači. Kad imate dobre igrače, to je tako. Hvala im za sve što su uradili za mene, uradio sam i ja nešto za njih. Jako sam ponosan na sebe, imam 46 godina, mogu da radim ovaj posao bar još 20 godina. Imati 200 pobeda je velika stvar - dodaje popularni Lalat.

Nenad Lalatović nedavno je postao trener Mladosti iz Lučana, a ta ekipa je pod njegovim vođstvom ostvarila dve pobede u isto toliko mečeva.