25.08.2024.

10:41

Foto: Starsportphoto

Sport

INFORMER SAZNAJE! Zvezda prodaje Stojića Makabiju!

Izraelski šampion poslao je zvaničnu ponudu Crvenoj zvezdi za iskusnog centralnog defanzivca, kojeg žele da otkupe, a ne da ga pozajme na godinu dana kao što se nedavno spekulisalo. Čelnici crveno-belih na korak su da prihvate ponudu, jer je veoma povoljna po njih. 


Prema nezvaničnim informacijama, ukupan iznos transfera biće oko 1,4 miliona evra sa bonusima.


- Podsetiću vas da je Zvezda kupila Stojića od TSC-a početkom juna za milion evra. Ako se uzme u obzir da ga sad prodaje za 1,4 miliona evra, to znači da je napravila dobar posao i sa finansijske strane. Druga stvar je što je u međuvremenu na "Marakanu" stigao Vanja Drkušić, slovenački reprezentativac, pa se očekuje da on sa Urošem Spajićem bude standardan u prvih 11 i samim tim bi Stojić imao manju minutažu i verovatno ne bi dobijao tako često priliku da igra u Evropi - kaže naš izvor blizak klubu sa "Marakane".


Stojić je takođe zadovoljan ovakvim razvojem situacije, jer će ponovo sarađivati sa trenerom Žarkom Lazetićem. Jedan od najtaletovanijih srpskih stručnjaka ovog leta je preuzeo Makabi, a pre toga je dve godine u TSC-u sarađivao sa Stojićem i od njega napravio reprezentativca Srbije i učesnika Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Lazetić je tražio od uprave kluba da mu dovedu Stojića, koji će sad imati garantovanu minutažu u redovima izraelskog prvaka.

Informer


Igraće i u Ligi Evrope, pa će ponovo moći da se bori za status reprezentativca Srbije.

Crvena zvezda i Makabi tako će nastaviti saradnju koju su ovog leta započeli kad se krilni igrač Milson preselio iz Tel Aviva u Beograd i postao jedno od najvažnijih pojačanja srpskog prvaka ove sezone.