26.08.2024.

15:10

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Potvrđeno pisanje Informera: Stojić i zvanično prešao iz Zvezde u Makabi Tel Aviv!

Kao što je Informer juče prvi i najavio - doskorašnji član Crvene zvezde preselio se u Tel Aviv, gde će ponovo raditi zajedno sa trenerom Žarkom Lazetićem, sa kojim je imao jako uspešnu saradnju u TSC-u!

Novopečeni reprezentativac je tako posle samo tri meseca napustio crveno-bele, u čiji je tabor stigao početkom juna upravo iz Bačke Topole, u transferu teškom milion evra. Odigrao je iskusni defanzivac ove sezone četiri meča u Superligi, upisao jednu asistenciju, ali mu je vrata startnih 11 praktično zatvorio dolazak Vanje Drkušića na "Marakanu" iz ruskog Sočija.

Slovenac je predviđen da čini tandem centralnih bekova sa kapitenom Urošem Spajićem. Zbog toga Stojić nije želeo da sedi na klupi, Makabi je to saznao preko srpskog stručnjaka i iskoristio šansu. Poslao je u Ljutice Bogdana ponudu tešku oko 1,4 miliona evra, ona je odmah prihvaćena, a rođeni Beograđanin je već danas i zvanično promovisan.

Visoki štoper je u novom klubu zadužio dres sa brojem 18, a potpisao je ugovor na tri godine, uz opciju produžetka saradnje na još 12 meseci.

- Makabi je klub sa bogatom istorijom i tradicijom, najveći u Izraelu. Presrećan sam što sam ovde i što ću ponovo raditi sa Žarkom Lazetićem i njegovim saradnicima, koji su imali ogroman uticaj na moju karijeru. Trudiću se da pomognem u osvajanju što više trofeja, kao i da budemo što bolji u Evropi. Jedva čekam da počnem - poručio je Stojić na predstavljanju.