26.08.2024.

17:00

Foto: Starsportphoto/Informer

Sport

Bivši asovi složni: Milojević je Zvezdin najveći adut, ali mora da menja tim!

Crveno-beli u sredu veče dočekuju Bode Glimt (21.00, Arena premijum 1), u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona. Pred izabranicima Vladana Milojevića neće biti lak zadatak, s obzirom da će morati da nadoknade gol zaostatka protiv Norvežana (1:2), kako bi se ponovo našli u elitnom društvu.

Bunjevčević smatra da je aktuelni kormilar u prethodnih 12 evropskih dvomeča, kao i u dve grupne faze Lige šampiona, stekao ogromno iskustvo i nada se da će ono presuditi na predstojećem duelu na "Marakani".

- Velika motivacija je činjenica da je Milojević u prethodnih 12 slučajeva uvek uspevao da eliminiše rivala. To nije mala stvar. On najbolje poznaje svoj tim i svlačionicu, zna šta može da očekuje od svakog ponaosob. Nadamo se da će crveno-beli uz bolju igru da se domognu grupne faze Lige šampiona. Bode je veoma kvalitetan tim, imaju brzu tranziciju i hitre igrače. Pred njima je veoma težak meč sa ogromnim ulogom, ali Zvezda je navikla da igra velike evropske utakmice - poručuje Bunjevčević za Informer.

Informer

Detalj sa meča Zvezda - Bode

S njim je donekle saglasan i Sikimić, koji takođe potencira na iskustvu koje Zvezda ima u stručnom štabu ali i među igračima. On se pita zašto internacionalac Gabona, Gelor Kanga ne bi dobio šansu od početka.

- Nadam se da će Zvezda pokazati potencijal i igrati bolje nego na prvom meču, ali bi u tom slučaju trener trebalo da rotira tim. Zašto priliku ne dobije, na primer, Kanga? - pita se Smederevac i dodaje:

- Drago mi je što Hvang prednjači u igri, on je daleko kvalitetniji igrač od svih ostalih, veoma ozbiljan fudbaler. Takođe, pojačanja ostavljaju sjajan utisak, ali, s druge strane, smatram da bi Kanga trebalo da igra. Precizan je, preuzima veliku odgovornost i ima "onu stvar". Prošli meč je presedeo na klupi i, kako vidim, nije u planovima trenera.

Informer

Predrag Sikimić

Bode Glimt je u prvom meču maksimalno iskoristio sve svoje prednosti - teren sa veštačkom travom, temperaturnu razliku, podršku publike... Situacija će, međutim, u sredu biti potpuno drugačija, a Norvežane će na "Marakani" dočekati ambijent u kakvom nisu navikli da igraju.

- Kratko i jasno, od Zvezde očekujem prolazak dalje. Da na prošlom meču nisu dali gol - ne bih očekivao pobedu, ali sada je aktivan rezultat. Kvalifikacije sa Milojevićem na klupi su tradicija, i nadam se da će uz pomoć navijača kao 12. igrača uspeti da izbore plasman i nastave pobednički niz. Optimista sam, naša "Marakana" koja će biti ispunjena do poslednjeg meča je glavni Zvezdin adut za trijumf - naglašava Sikimić.

Informer

Fudbaleri Crvene zvezde

Milojević je već u svom prvom mandatu uspeo da odvede klub do grupne faze Lige Evrope, nakon što je u plej-ofu Crvena zvezda eliminisala Krasnodar. U grupi sa Arsenalom, BATE Borisovom i Kelnom, crveno-beli su zauzeli drugo mesto, i tako obezbedili evropsko proleće nakon 25 godina. U šesnaestini finala Beograđani su eliminisani od moskovskog CSKA.

U sezoni 2018/19, iskusni stručnjak je odveo srpski tim do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, što se desilo prvi put posle 27 godina. U grupi sa Pariz Sen Žermenom, Liverpulom i Napolijem, crveno-beli su zauzeli poslednju poziciju, ali su uspeli da na "Marakani" pobede Liverpul i da osvoje bod protiv Napolija.

Informer

Vladan Milojević

U sezoni 2019/20, Milojević je po drugi put uzastopno odveo Crvenu zvezdu u grupnu fazu Lige šampiona, čime je tim upisao niz od tri godine zaredom u kojem su crveno-beli obezbedili jesen u Evropi. U grupi sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom, ekipa iz Ljutice Bogdana je završila na poslednjem mestu sa tri osvojena boda i to pobedom nad Olimpijakosom na "Marakani".