27.08.2024.

14:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Milojević i Spajić pred meč godine! Znamo kako do Lige šampiona! Iskoristićemo njihove mane!

U prvom meču, odigranom u Norveškoj pre sedam dana crveno-beli su poraženi 2:1.

Trener Vladan Milojević i kapiten Uroš Spajić izneli su očekivanja pred odlučujuću utakmicu za plasman u grupnu fazu najjačeg fudbalskog takmičenja Starog kontinenta.

- Čeka nas drugo poluvreme plej ofa na našem stadionu. Utakmica koja ima veliki značaj jer je ulog ulazak u Ligu šampiona. Kao što sam rekao posle Norveške završeno je prvo poluvreme, mislim da smo se od tada oporavili, neki igrači se podigli što se tiče fizičke pripreme. U plej-ofu nema slabih ekipa, o Bodeu sve u superlativu, ne očekuje nas ništa lakša utakmica nego u Norveškoj. Imamo manjih problema, sa druge strane biće skoro puno stadion na nama je odradimo ono što trenirali - rekao je Milojević u uvodnoj reči.

Posle Milojevića "sedmoj sili" se obratio Uroš Spajić:

- Šef je manje-više sve rekao. Očekivanja su velika. Znamo o kakvom se protivniku radi. Prva utakmica nije bila maksimum Crvene zvezde. Sutra očekujem bolju energiju, da budemo bolji, agresivniji i plasiramo se u Ligu šampiona.

Informer

 

Milojević je i ovom prilikom biranim rečima govorio o ekipi Bodea, ali naglasio da norveški tim nije bauk.

- Igramo protiv jedne ekipe koja ima istog trenera od 2017 godine, ne menjaju sistem godinama, jedan sistem sa kojim prikazuju to što prikazuju. Mi još nismo na masimumu, bićemo bolji u svim aspektima, sa svim igračima koji se još nisu implementirali. Ne znam da li Bode može da odigra još bolje nego pre sedam dana. Svaka ekipa ima vrline i mane, a na nama je da iskoristimo mane Norvežana. 

Kapiten Spajić je prokomentarisao atmosferu u ekipi.

- Dobro smo se spremili, bilo je teško posle utakmice tamo, tih dana nije bilo baš sjajno, ali ovih dana dobro smo se spremili, svakako da je uloga nas pozadi jako bitna, da ne primimo gol, očekujemo dosta trke, dosta tranzicije, brzi su moramo da im odgovorimo na neke stvari a siguran sam da hoćemo.

Sledeće pitanje skoro da je šokiralo Milojevića. Da li je možda bolje igrati u Ligi Evrope protiv slabijih rivala?

- Svako ima pravo na svoj stav. Mi u ovom trenutku raymi[ljamo samo o sutrašnjoj utakmici i plasmanu o Ligi šampiona. Razmišljamo samo o Ligi šampiona, ne o Ligi Evrope. Svaka utakmica je danas na život i smrt. Hoćemo da navijači uživaju, da nam daju vetar u leđa, pa šta bude.

Informer

 

O Glazeru i žrebu kada je izvučen Bode

- Čekaću jedan sajt da vidim tim. Neću ovde o tome, videćete sutra. Ovim poslom se bavim od svoje 9, 10 godine, sada ima 54. Ja drugačije gledam na stvari, vi novinari, igrači, navijačči. Nikada ni za jedad klub nisam rekao da je dobar ili loš. Sve su ekipe danas jako dobre. Puno klubova ćete da vidite u sva tri takmičenja godinama, sve zemlje imaju dobre ekipe, trenere, budžete. Rekao sam da u ovom plej-ofu nema loših ekipa, lošeg žreba. Svi su za poštovanje, ali mi smo Crvena zvezda. Nije lako, pritisak je veliki, očekivanja, ali moramo da budemo ono što jesmo da ispunimo snove naših porodica, nas, navijača, grada, da li ćemo uspeti videćemo.

Trener Crvene zvezde govorio je i o navijačima.

- Mislim da su naši navijači šampioni Evrope. Svaki put oni prirede nešto spektakularno. Nadam se da će i sutra da naprave nešto spektakularno. Svi koji su igrali na Marakani i bili u Beogradu znaju kakva je privilegija imati ovakve navijače. 

Milojević je odgovorio i na pitanje da li odmah napasti ili biti strpljiv? Pomenuo je i penale...

Informer

 

- Ja sam trener i imam neki svoj stav o tome. Sigurno nećemo srljati. Igrači šutiraju jedanaesterce na svakom treningu. Imamo puno prostora svi daju sve od sebe, daju maksimum, videćemo. Da li će se nešto promeniti u odnosu na prvi meč videćemo.

O odlaganju mečeva u Superligi:

- U prošlosti Zvezda je odlagala utakmice. To rade i ostali klubovi. Nije problem odlaganje, imamo malo više vremena da spremimo utakmicu. Svima je jasno da je pred nama velika utakmica i mislim da nismo ništa loše uradili zbog regularnosti prvenstva. Samo smo dobili malo više vremena.

Zvezdin strateg nije hteo da odgovori da li će biti promena u odnosu na meč u Norveškoj.

- Videćemo, znaćete brzo, možda već posle večerašnjeg treninga.

O trkačkom pariranju Bodeu i da li je precenjen rival posle žreba?

- Šta to znači preceniti ili potceniti. Smatrali smo da je najbolje tako pripremiti utakmicu. Mi imamo i protivnike od kojih zavisi naša igra. Pred nama je ekipa dobro pripremljen i sigurno da morate da im fizički odgovorite na njihov kvalitet.

Još jedanput je tema bila veštačka trava u Norveškoj. Da li će se revanš meč razlikovati još po nečemu?

- Nisam nikada tražio nikakav izgovor, odigrali smo tako kako smo odigrali. Igramo kod kuće, mi smo domaćini. Daleko je, ali imali smo i tamo herojski broj navijača, igramo u našoj kući sad, pred našim navijačiima i biće dobra utakmica. E sad koliko će se razlikovati ili neće odlučivaće mnogo faktora.

Spajić o dodatnoj odgovornosti kao kapitena:

- Ostali smo dužni svima posle utakmice u Norveškoj. I mi igrači smo bili svesni da nam treba nova energija koja se čuva za sutra. Uloga kapitena, sve je to nebitno, važno je da sutra budemo kao jedan, da upijemo energiju sa tribina i budemo svi kao jedan. Nemamo pravo da potcenjujemo bilo koga. Na nama je da odigramo najbolje i ostvarimo cilj - zaključio je Spajić.