27.08.2024.

18:49

Foto: Starsportphoto

Sport

Optimizam u crveno-belom taboru! Marin zagrmeo: "Marakana" daje posebnu energiju, Zvezda će igrati Ligu šampiona!

Nešto više od 24 časa ostalo je do presudne utakmice za Crvenu zvezdu na putu ka Ligi šampiona. Izabranici Vladana Milojevića poraženi su u prvom susretu protov Bodo Glimta, ali će u sredu od 21 čas na "Marakani" imati šansu da pojure preokret i grupnu fazu elitnog takmičenja. 

Očekuje se da tribine najvećeg srpskog stadiona budu popunjene do poslednjeg mesta, a u taboru Zvezde vlada ogroman optimizam. Plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona nada se i nekadašnji as crveno-belih, a sada jedan od čelnika kluba - Marko Marin. 

- Što se taktike tiče, to je više pitanje za našeg trenera, ja mogu da kažem da smo spremni, da ćemo jako, hrabro, ali pre svega pametno ući u revanš meč. Jasno je da su tamo uslovi bili dosta drugačiji. Drugi faktor je bio veštački teren, ali to je prošlo. Mi smo se sa aktivnim rezultatom vratili za Beograd, a sada je do nas i naše publike, koja mnogo znači igračima, što znam i iz iskustva. Kada igraš pred punom Marakanom, kada si umoran i više ne možeš, osećaš tu podršku navijača, to ti daje tu dodatnu energiju i to nam je zaista potrebno - istakao je Marin, a potom dodao. 

- Ući u Ligu šampiona nikada nije lako, mi osmu godinu u nizu igramo u grupnoj fazi evropskih takmičenja, a nadam se da ćemo u najkvalitetenijem takmičenju nastupiti i četvrtu godinu. To nam niko nije poklonio, to su igrači sa ljudima iz kluba i navijačima uspeli. Najvažnije je da sutra odigramo jednu dobru utakmicu, ali pre svega uspešnu i da se kvalifikujemo. - naglašava Marin.

Nada se Marin da će na tribinama "Marakane" ponovo biti oko 50.000 navijača, odnosno, da će Vladan Milojević i njegovi izabranici imati ogromnu podršku svojih pristalica. 

- Biće pun stadion, to je definitivno i ekipa to zaslužuje. Verujem da će pokazati jednu dobru igru, a da će navijači uživati i podržati tim. Igrači su uzbuđeni, a tek će biti kada izađu iz tunela i vide pun stadion, navijanje i pozitivnu atmosferu. Teško je opisati koliko to znači fudbalerima. Verujem da će oni biti faktor koji će nam pomoći da prođemo - poručuje nekadašnji Zvezdin prvotimac.

Informer

 

Nije želeo Marin da se meša u posao Vladana Milojevića. 

- Iznenađenja ne verujem da će biti, sigurno je da će na teren izaći najbolji tim u tom momentu. Verujemo u Vladana Milojevića, on je postigao izuzetne razultate sa Crvenom zvezdom, te da će sutra ponovo izabrati najbolju ekipu. Sve ukazuje i na to da će se Glazer vratiti u ekipu, što će veoma značiti svima. 

Deca kada počinju da igraju fudbal imaju isti san, a to je da nastupaju u Ligi šampiona ili za svoju reprezentaciju, ističe Marin.

- U Ligi šampiona se takmičiš sa najboljim igračima i ekipama. Prvi put će se igrati novi format, sa osam utakmica, po četiri kod kuće i na strani, što znači još dve dodatne utakmice za naše navijače. Bilo bi lepo da Zvezda bude deo tog takmičenja, a verujem da će i biti. 

Cilj je Liga šampiona i fokusirani smo samo na nju, jasno kaže Marin.

- Bode Glimt dolazi sa istim ciljem, a mi moramo biti sutra još bolji nego što inače igramo, jer to je stvarno finale. Biće teška utakmica, oni će biti spremni, tu će nam biti potreban svaki igrač i podrška publike - zaključio je Marin.