28.08.2024.

19:47

Foto: Ståle Solbakken

Sport

Selektor Norveške nema favorita: Šanse na meču Zvezde i Bodea su 50-50!

Crveno-beli večeras dočekuju norveškog prvaka (21.00, Arena premijum 1), koji sa sobom na "Marakanu" donosi nešto malo zaliha. Bode je u prvom meču slavio rezultatom 2:1, pa je sada pred Zvezdom teži zadatak, najpre da anulira zaostatak, a potom da dođe do preokreta.

Nekadašnji trener Kopenhagena smatra da u revanšu nema favorita, te da obe ekipe imaju podjednake mogućnosti da se dokopaju renomirane grupne faze Lige šampiona. 

- Mislim da su šanse 50:50. Bode Glimt može to da iznese. Ne znam koliko bi plasman u Ligu šampiona značio reprezentaciji, ali nekoliko igrača bi dobilo veliko iskustvo u ovom takmičenju. S druge strane, dobijate i Ligu šampiona u Norveškoj, a to je uvek lepo. Mislim da se naš fudbal razvija fantastično, uz još bolje finansije (koje donosi učešće u Ligi šampiona, prim.aut) pruiža vam priliku da nadogradite tim i norveški fudbal - istakao je Solbaken.

Informer

Detalj sa meča Zvezda - Bode

Poslednji norveški klub koji je nastupao u elitnom evropskom klupskom takmičenju bio je Rozenborg, u sezoni 2007/08. Stoga, nema sumnje koliko je važna nadolazeća utakmica za klub sa samog severa.