28.08.2024.

23:31

Foto: Starsportphoto©

Sport

Diskretni heroj i novi miljenik "delija"! Mimović jasan: Poginuli smo jedni za druge, želim da pokažemo Realu šta je "Marakana"!

Igraće se Liga šampiona u Beogradu najmanje do januara 2025. godine. Crvena zvezda je savladala Bode Glimt sa 2:0 (1:0) u revanš meču plej-ofa kvalifikacija i izborila mesto među evropskom elitom. 

Ključnu ulogu na meču odigrao je Ognjen Mimović. Biser Crvene zvezde je u Norveškoj bio strelac jedinog gola, a večeras je na "Marakani" napunio oči navijača. U prvom poluvremenu bez greške, u drugom još bolje. Imao je Mimović šta da poruči nakon pobede. 

- Nisam svestan šta smo uradili, ali sam jako srećan. Ovo je ostvarenje sna, puna "Marakana", najbitnija utakmica u životu... Dečački san. Očekivali smo tešku utakmicu, to smo i dobili. Dobro smo odigrali prvo poluvreme, presing i mnogo šansi. U drugom su se i oni razigrali, dali smo sve od sebe i poginuli jedni za druge. Isplatilo se - poručio je Mimović. 

Imao je bek Crvene zvezde i želju pred žreb, a to je da se u narednim mesecima odmeri sa Real Madridom u Beogradu. 

- Nisam razmišljao ni o čemu... Bukvalno sam na dva-tri minuta gledao na sat i čekao kraj. Nisam svestan ničega trenutno. Voleo bih da igramo protiv jakih ekipa, možda Real Madrid, da im pokažemo šta je naša "Marakana" - podvukao je bek Crvene zvezde.