28.08.2024.

23:39

Foto: Starsportphoto

Sport

Kapiten kapitenski: Pričali su da smo fića, kornjača... Sada sa ponosom mogu da kažem da je Zvezda u Ligi šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su večeras u Beogradu pobedili norveški Bode Glimt 2:0 u revanš meču plej-ofa najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Golove za Crvenu zvezde postigli su Bruno Duarte u 26. iz penala i Uroš Spajić u 59. minutu. Upravo je iskusni kapiten imao mnogo toga da poruči nakon pobede. 

- Jako teška utakmica za pripremu, posle utakmice u  Norveškoj smo bili prozivani, osporavani i omalovažavani. Upoređivali su nas sa fićom koji je udario u ferari, bili smo kornjače, a oni zečevi, ali smo pokazali ko smo i šta smo. Hvala ovim iskrenim zvezdašima koji su došli da nas bodre, a ne oni majstori koji sede na sajtovima i čekaju da nas prozivaju. Zvezda pripada najboljima i najvećima. Ponosan sam što kao kapiten mogu da kažem da smo zasluženo učesnici Lige šampiona - poručio je Spajić. 

Bio je kapiten strelac drugog, ispostaviće se - odlučujućeg gola. Ipak, nije Spajić želeo da preuzima zasluge na sebe već je istakao da je borbenost čitave ekipe uticala na veličanstvenu pobedu na "Marakani". 

Informer

 

- Sve je bilo presudno, u Norveškoj nismo bili na maksimumu, danas smo bili pravi. Oni momci u prvom poluvremenu nisu se sastavili, davili smo ih i udavili, nisu prišli golu. Bodrili su nas i kada smo padali, navijači su nas dizali, ovo je i njihova pobeda. Sada mirni čekami žreb.

O žrebu nije želeo da govori, ali je istakao želju da ujutru kada se probudi čita pohvale umesto kritike koje su crveno-beli dobijali nakon poraza u Norveškoj. 

- Fića je u Ligi šampiona, moraćemo da zamenimo gume ide zima, ali izguraće. Ne sekiram se... Voleo bih da se ujutru probudim i uz kafu čitam kako nas hvale - podvukao je kapiten Zvezde.