28.08.2024.

23:47

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Zvezdin Slovenac briljira: Dajte nam Dinamo! Izašli smo kao u rat da idemo!

Borbeni vezista bio je jedan od najboljih igrača na terenu u pobedi nad Bode Glimtom (2:0), pošto je asistirao Urošu Spajiću kod drugog pogotka.

Iako nije briljirao u prvom meču u Norveškoj, večeras je bio izvanredan. Kako kaže, u Zvezdu je došao da igra Ligu šampiona i taj san je ostvario.

- Došao sam da igram Ligu šampiona. Ispunili su mi se snovi od malena. Još četiri utakmice, puna "Marakana", nek dođu najbolji na svetu - kaže Elšnik u izjavi za televiziju "Arena sport".

Kako kaže, veliku ulogu u trijumfu imali su i navijači, koji su na neki način uplašili goste.

- Stvarno, kada smo bili u tunelu i videli punu "Marakanu"... Kao da izlaziš u rat. Naježiš se i verovatno i njima nije bilo lako. Verovatno su se pitali šta je ovo. "Marakana" i navijači su nam pomogli protiv dobre ekipe. Nama je publika dala vetar u leđa i svaka čast navijačima. 

Nije samo atmosfera prelomila u korist Zvezde, već i odlična igra na terenu.

- Malo ih je atmosfera uplašila. Izašli smo više gore, ka njihovom golu, definitivno su imali osećaj da nisu na domaćem terenu. Oni 60 miliona nisu šutnuli na gol, čekali smo i drugi pogodak i on je došao. Na kraju i ova kiša. Mesec dana nije padala, pala je sad, kad nam je najviše trebala. Pomogla nam je na kraju - dodaje Elšnik.

Kako kaže, voleo bi da u grupnoj fazi Lige šampiona jedan od rivala bude zagrebački Dinamo.

- Voleo bih Barselonu, navijam za njih odmalena, Mančester siti, možda ne bi bilo idealno... Neka daju Dinamo i Šturm, da bude blizu Slovenije tamo, kome god bude, biće mu teško ovde.

Imao je poruku i za arbitra zbog žutog kartona koji je dobio.

- Mislio sam da je sudija budala, ne znam šta mu je bilo, prvi kontakt, niti sam ga povredio, dodirnuo sam loptu. Znaš da imaš dosta vremena do kraja, tvrda utakmica, puna duela, ne smeš da napraviš neku glupost. Kada smo dali drugi gol, sve je bilo ludilo. Tada se malo lakše disalo. Nikada nije siguran taj rezultat 2:0, mali trenutak bez fokusa i oni su u igri.