29.08.2024.

08:20

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Na-na-na-na-na-na-na-na Liga šampionaaaa! Taman koliko je trebalo: Zvezda sa džinovima, Miloje hoće Real u grupi!

Znači otprilike ovako: dati im dva, ne primiti nijedan gol i eto ekipe sa Marakane četvrti put u krem društvu evropskog fudbala.

Sinoć na našem najvećem stadionu teško da je moglo drugačije. Planirano - urađeno, Crvena zvezda je pobedila Bode Glimt 2:0, nadoknadila minus iz prve utakmice i plasirala se u grupnu fazu Lige šampiona. Četvrti put.

Skoro sve je funkcionisalo savršeno i prosečan zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svetu bi rekao: taman onoliko koliko je trebalo. Našao je trener crveno-belih foru za Skandinavce i pojačao svoj pobednički niz u kvalifikacijama za evropska takmičenja. Sada je na skoru 13 od 13.

Informer

 

Od početka se videlo da će to biti Zvezdina noć. Iznenadio je šef struke srpskog šampiona samo sa Duarteom u špicu, jer se očekivao Ndijaje, koga je uveo u nastavku. Mimović desno, Saol levo pozadi, ali Điga i kapiten Spajić u srcu odbrane… Kakvi carevi!

Reprezentativac Burkine Faso u sredu veče je odigrao verovatno najbolji meč u Zvezdinom dresu, a kapiten Spajić bio je neprelazan, fudbaleri Bodea odbijali su se o njih dvojicu, kao o najtvrđu zidinu. Znate već, priča o Spajiću tu nije završena, kapiten je postigao i drugi, odlučujući gol.

Ispostavilo se tačnim, crveno-belima je na severu Evrope zaista presudio klizavi “veštak”, ali su na revanš u Beograd doneli aktivan rezultat. Niko nije očekivao da će biti lako, ali je na kraju nekako baš ispalo tako. Pa Norvežani su samo jedanput kršteno šutirali na Ilićev gol.  

Informer

 

I tako… Crvena zvezda čeka današnji (18) žreb za Ligu šampiona bogatija za skoro 20 mliona evra u startu, inicijalno za plasman u grupnu fazu.

Baj d vej, pitali novinari Milojevića sinoć Barsa ili Real, a strateg crveno-belih kao iz topa je odgovorio:

- Hoću “galaktikose” na Marakani!

Videćemo, još malo strpljenja i kuglice iz četiri šešira formiraće grupe najjačeg fudbalskog takmičenja Starog kontinenta na žrebu u Monte Karlu.

Klub iz Ljutice Bogdana će biti u trećem šeširu, gde se još nalaze ekipe Fejenorda, Sportinga, PSV-a, Lila, Dinama iz Zagreba, Salcburga, Jang bojsa i Seltika.

Informer

 

Prvi šešir čine Real Madrid, Mančester siti, Bajern Minhen, PSŽ, Liverpul, Inter, Borusija Dortmund, Lajpcig i Barselona.

U drugom su Leverkuzen, Atletiko Madrid, Atalanta, Juventus, Benfika, Arsenal, Klub Briž, Šahtjor i Milan.

Četvrti šešir čine Slovan Bratislava, Monako, Sparta Prag, Aston Vila, Bolonja, Đirona, Štutgart, Šturm Grac i Brest.