29.08.2024.

06:31

Foto: informer

Sport

Terzić otvorio šampanjac na "Marakani"! Ovako uprava Zvezde slavi Ligu šampiona (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde će opet igrati u grupnoj fazi najelitnijeg takmičenja.  Crveno-beli su slavili protiv Bode Glimta sa 2:0 na svom stadionu i nadoknadili su minus iz Norveške.

Ovo je šampionu Srbije četvrta Liga šampiona u poslednjih šest godina, dok je treća samo za Vladana Milojevića na klupi tima. Odmah nakon meča, na "Marakani" je generalni direktor Zvezdan Terzić otvorio šampanjac i proslavio veliki uspeh sa najbližim saradnicima.

Pogledajte kako slave crveno-beli!

Crveno-beli će ove sezone od Lige šampiona zaradite barem 30 miliona evra. Svaki učesnik Lige šampiona prema novim pravilima UEFA imaće zagarantovanih 18.620.000 evra, a zarada će biti veća, pošto će klub prihodovati novac od televizijskih prava, ulaznica, naravno i od ostvarenih rezultata.Svaka pobeda u grupnoj fazi donosi 2,1 milion evra, a remi 700.000 evra.

Crvena zvezda žreb u četvrtak čeka iz trećeg šešira. Kompjuter bira protivnike sam, crveno-beli bi dobili dve ekipe iz najjačeg šešira, dve iz drugog, svog trećeg i dve iz četvrtog šešira. Kompjuter će odrediti četiri domaćinstva i isto toliko gostovanja. Plasman u osminu finala obezbediće osam najuspešnijih po broju bodova, ekipe od 9. do 24. mesta igrale bi plej-of (11/12. i 18/19. februar 2025.) za plasman u osminu finala.