29.08.2024.

07:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Stručnjaci, sad se sklonite! Milojevićevih 13/13! Ostaće zauvek!

Mada su posle bledog izdanja u Bodeu, mnogi unapred eliminisali crveno-bele, puleni trenera Milojevića su pred krcatom "Marakanom" nadoknadili minus i plasirali se u elitno takmičenje (2:0). Biće deo istorije i učesnici novog formata Lige šampiona.

Vladan Milojević je treći put kroz kvalifikacije uveo  tim u Ligu šampiona. Nastavio je neverovatan niz u kvalifikacijama, Zvezdu je vodio u 13 dvomeča i svih 13 je rešio u svoju korist. Njemu 13 nije baksuzan broj!

Sve je krenulo 2017. godine, kada je i počeo uspon Crvene zvezde, a iza Milojevića su neki istorijski, epski mečevi i podvizi. Crveno-beli su pre sedam godina igrali kvalifikacije za Ligu Evrope, a preko Florijane, Irtiša, Sparte iz Praga i Krasnodara ušla u grupnu fazu. Prekretnica je bio dvomeč protiv Krasnodara, kada je pred krcatom "Marakanom" Zvezda obezbedila plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Naredne sezone, cilj je bila Liga šampiona, Milojević je uspeo iz prvog pokušaja i ostvario plasman u grupnu fazu. Redom su u kvalifikacijama padali Spartak Jurmala, Suduva, Spartak Trnava i favorizovani Salcburg. 

Uspeh je ponovljen u sezoni 2019/20, kada su Milojević i njegovi izabranici, predvođeni opet "delijama" eliminisali Suduvu, Helsinki, Kopenhagen i Jang Bojs. Zvezda je tada drugi put obezbedila mesto u elitnom društvu. Penal seriju protiv Kopenhagena zvezdaši pamte i dan danas. 

Jasno je svima zašto navijači nisu strepeli pred dvomeč sa Bode Glimtom. Milojević je i nakon bledog izdanja i poraza u prvpj utakmici (2:1) pokazao da je ekspert za domeče i još jednom ispisao fudbalsku istoriju. 

Informer

Florijana, Irtiš, Sparta Prag, Krasnodar, Spartaks, Suduva, Spartak Trnava, Salcburg,  pa opet Suduva, Helsinki, Kopenhagen, Jang bojs i Bode Glimt. Ostaće zauvek, da se pamti!
 
- Stručnjaci, kažete…Ja sam običan trener, nisam stručnjak, ni ekspert. Nešto sam pripremio za utakmicu, pa ćemo da vidimo…  - rekao je Milojević pred meč na "Marakani".

Ipak nije običan trener! Kapa dole!