29.08.2024.

11:30

Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Sport

Najbolji i najgori žreb za Zvezdu u LŠ! Za prvaka Srbije je bolje da izvuče Siti i Arsenal nego Aston Vilu!

Pored šampiona Srbije još nekolicina klubova iz kvalifikacija je obezbedilo plasman u elitu, tako da je sada kompletirana lista svih 36 učesnika najprestižnijeg klupskog takmičenja na svetu.

Crvena zvezda se nalazi u trećem šeširu sa još osam klubova. Ipak, žreb za "ligaški deo" će biti bitno drugačiji nego pređašnji žreb za "grupnu fazu", koji je bio na snazi do prošle sezone.

Informer

FK Crvena zvezda - Bode Glimt

Naime, prvak Srbije će dobiti po dva protivnika iz svakog od četiri šešira, a svaki od tih šešira je sastavljen od devet timova koji su rangirani po UEFA koeficijentu.

Ono što je ključno jeste da nijedan klub ne može dobiti više od dva protivnika koji dolaze iz jedne zemlje, a pored toga klubovi iz istih zemalja ne mogu uopšte da budu rivali.

Informer

FK Crvena zvezda - Bode Glimt

To automatski znači da je za Crvenu zvezdu mnogo bolja varijanta da iz prvog šešira izvuče Mančester siti, pa iz drugog Arsenal, jer u tom slučaju iz "najlakšeg" četvrtog šešira sigurno neće dobiti Aston Vilu kao protivnika, koja je verovatno najjača u toj grupi.

Na osnovu ovih parametara Informer je za vas napravio kako bi po našem mišljenju izgledao najbolji, a kako najgori mogući žreb za "ligašku fazu" Lige šampiona za Crvenu zvezdu:

Najbolji mogući žreb: 

(I šešir) - Lajpcig u Beogradu, Barselona u gostima
(II šešir) - Šahtjor u gostima, Klub Briž u Beogradu
(III šešir) - Jang Bojs u Beogradu, Seltik u Škotskoj
(IV šešir) - Slovan Bratislava u Beogradu, Sparta Prag u Pragu

Najgori mogući žreb:

(I šešir) - Real u Beogradu, PSŽ u Parizu
(II šešir) - Juventus u Torinu, Arsenal u Beogradu
(III šešir) - Fejenord u Beogradu, Sporting u Lisabonu
(IV šešir) - Aston Vila u Beogradu, Monako u gostima