29.08.2024.

12:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Koštali su 10, a doneli su 30 miliona! Ovako je Zvezdin "poker" stranaca prozreo blef Norvežana! (FOTO/VIDEO)

Prvak Srbije je tako uspeo da bude sastavni deo istorije nove Lige šampiona, koja će se od sezone 2024/25 igrati u potpuno novom formatu sa 36 timova i bez grupne faze.

Junaci ovog trijumfa Crvene zvezde bila su četiri stranca, koji su pre svega mesec dana stigli na "Marakanu". Reč je o Jung Vu Seolu, Timiju Maksu Elšniku, Brunu Duarteu i Felisiju Milsonu.

Korejac je posle slabe partije u Norveškoj odigrao mnogo bolje u revanšu. Konstantno je bio opasan po levoj strani, gde je ofanzivno bio mnogo veći problem za defanzivce rivala nego Milan Rodić.

Ipak činjenica je da će Seol morati da poradi na defanzivnim kretnjama, koje još uvek nisu na potrebno visokom nivou.

Informer

Jung Vu Seol

Sa druge strane izuzetno bitan na terenu sinoć bio je slovenački reprezentativac Timi Maks Elšnik. Da nije bilo blokova defanzivaca Bodea verovatno bi bio mnogo veća pretnja po njihovog golmana, pored toga odlično je čuvao loptu čak i kada je imao dva igrača na leđima.

Ključan detalj je svakako korner koji je izveo, posle koga je Spajić postigao pogodak za 2:0.

Promena koju je Vladan Milojević napravio kada je stavio Milsona ispred Pume je bila zlata vredna. Fudbaler iz Angole je konstantno terorisao levu stranu Bodea zajedno sa Seolom.

Njegova brzina je bila izuzetno korisna na obe strane terena, kako u pokušajima brzog otimanja lopte rivalu, tako u razigravanju celog tima.

Informer

Felisio Milson

Tačno se vidi razlika između onoga što doprinosi Bruno Duarte u odnosu na ostale napadače. Brazilac je strašan tehničar, ima visoku fudbalsku inteligenciju, a pozicioniranje mu je protiv Bodea bilo na visokom nivou.

Na kraju je uspeo da postigne pogodak sa bele tačke, koji je iznudio već pomenuti Milson.

Crvena zvezda je za dovođenje ovog "pokera" stranaca platila 10.4 miliona evra, što su ogromna ulaganja za srpske standarde, ali kada se uzme činjenica da će ova pobeda nad Bodeom šampionu Srbije doneti oko 30 miliona evra od Lige šampiona jasno je da se ovaj potez uprave itekako isplatio.