29.08.2024.

20:46

Foto: Informer

Sport

Dule Savić zadovoljan žrebom: Četiri pravnika fudbala ove jeseni dolaze na "Marakanu", biće neizvesno i na gostovanjima!

Crveno-beli nisu imali previše sreće na žrebu, pošto će u renomiranom grupnom delu dočekati Barselonu, Benfiku, PSV i Štutgart, a gostovaće Interu, Milanu, Jang Bojsu i Monaku.

Nekadašnji golgeter kluba sa "Marakane" veruje da će izabranici Vladana Milojevića pokazati svoj puni potencijal i dokazati zašto nose epitet prvaka države. 

- S velikim nestrpljenjem sam ispratio žreb i zadovoljan sam, nije loše. Atraktivni protivnici i velika imena. Četiri pravnika fudbala ove jeseni stižu u Beograd. Za početak Barsa koja je fenomenalna, potom Benfika, PSV koji se u poslednje vreme značajno poboljšao, Štutgart takođe. Gostujemo i velikim klubovima, pogotovu Jang Bojsu koji je naš dužnik - poručio je Savić u razgovoru za Informer.

Informer

Fudbaleri Crvene zvezde

Savić je naglasio da crveno-beli imaju veoma kvalitetne pojedince i da igraju kao švajcarski sat onda kada je to najpotrebnije. Takođe, on veruje da ekipa može da izbori plasman barem do osmine finala.

- Biće veoma neizvesno, sve ekipe su odlične i veoma jake. Mislim da će se Zvezda boriti na terenu do kraja i da će igrači dati svoj maksimum na terenu. Oni su već pokazali svoj kvalitet na dosadašnjim utakmicama, pogotovu na poslednjoj. Imaju izuzetno jake pojedince, i igraju kao tim. Bilo bi dobro da stignu prvo do te osmine finala kroz razigravanje, to je donekle realna priča. Crveno-beli zavise sada sami od sebe, a od ovog takmičenja će imati višestruke koristi, kako na UEFA rang listi, tako i sa finansijske strane - podvukao je Savić.

Podsetimo, od ove godine više ne postoje grupe. Umesto toga, svih 36 timova smešteno je u jedinstvenu tabelu, a osam najboljih će se automatski plasirati u osminu finala. Timovi rangirani od devetog do 24. mesta razigravaće u baražu za preostalih osam mesta, dok će ekipe od 25. do 36. pozicije biti eliminisane bez mogućnosti prelaska u Ligu Evrope.