30.08.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda ima velike šanse u Ligi šampiona! Bivši asovi poručuju: PSV, Monako i Benfika su lak plen, biće teško sa ostalima!

Izabranici Vladana Milojevića juče su na žrebu u Monaku saznali svojih osam protivnika u ligaškom delu Lige šampiona. Crveno beli će na "Marakani" dočekati Barselonu, Benfiku, PSV i Štutgart, a gostovaće Interu, Milanu, Jang Bojsu i Monaku.

Nekadašnji napadač kluba iz Ljutice Bogdana, Dragiša Binić, ne skriva da je priželjkivao da Zvezdi dopadnu veliki klubovi, i već u glavi zamišlja kako će pun stadion u Beogradu dočekati ekipu Hansa Flika.

- Zadovoljan sam žrebom. Sve ekipe su veoma jake i kvalitetne, ja sam i voleo da budu veća imena. Barsa dolazi prva, zamišljam već pun stadion navijača. Zvezda ima dobre šanse, to je veliko takmičenje - započeo je Binić razgovor za naš portal.

Proslavljeni fudbaler smatra da Zvezda slovi za favorita u duelima protiv PSV-a, Monaka i Benfike, ali da će joj problem praviti Inter, Štutgart, kao i ekipa sa "Kamp Noua".

- Koji god uspeh da ostvare na takmičenju, to je ogroman uspeh. To su skuplje ekipe, drugog nivoa. Smatram da su najteži protivnici Barselona, Štutgart i Inter definitivno. Nemci su fizički jači i otporniji, Barsa je već druga dimenzija. Mislim da će crveno-beli sigurno moći da savladaju PSV, Monako i Benfiku, pokazali su do sada kakav su tim na terenu - istakao je Binić.

Informer

 

Fudbalski as koji je pre tačno pet decenija igrao u dresu crveno-belih, Miloš Šestić, smatra da pred izabranicima Vladana Milojevića neće biti lak zadatak, ali ukoliko budu igrali kao i do sada, rezultati neće izostati.

- Zvezda je dobila fenomenalne protivnike, to se i očekivalo. Veliki timovi, velike utakmice i veliki ulog. Jasno je da neće biti lako, jer nema lakog protivnika. Nije isključeno da Zvezda dogura daleko, može da se desi. Ukoliko budu igrali kao i do sada, možda čak i bolje, biće dobrih rezultata, ipak je to Liga šampiona - poručio je Šestić u razgovoru za Informer. 

Podsetimo, od ove godine više ne postoje grupe. Umesto toga, svih 36 timova smešteno je u jedinstvenu tabelu, a osam najboljih će se automatski plasirati u osminu finala. Timovi rangirani od devetog do 24. mesta razigravaće u baražu za preostalih osam mesta, dok će ekipe od 25. do 36. pozicije biti eliminisane bez mogućnosti prelaska u Ligu Evrope.