Autor: Informer.rs

30.08.2024.

21:53

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Petrović: Zvezda je mnogo donela srpskom fudbalu! "Marakana" je spremna za spektakle

Crveno-beli su u četvrtak na žrebu u Monaku, saznali da će u elitnom takmičenju, koje će se ove sezone igrati u novom formatu, igrati protiv Intera, Barselone, Benfike, Milana, Jang Bojsa, PSV Ajndhovena, Štutgarta i Monaka. Zvezda će biti u Beogradu dočekati Barselonu, Benfiku, PSV i Štutgart, dok će gostovati Interu, Milanu, Jang Bojsu i Monaku. 

Petrović ističe da je ponosan na sve što su crveno-beli ostvarili u proteklom periodu. 

- Ponosan sam na klub i na naše navijače. Napravili smo nezaboravnu utakmicu u sredu, a atmosfera i emocija na stadionu pokazuju kolika je ljubav prema Crvenoj zvezdi. Verujem da ćemo tokom aktuelne sezone biti svedoci mnogo istorijskih večeri na našoj Marakani. Ponosan sam i zbog činjenice da se Zvezda svih ovih godina ponovo izuzetno poštuje i to smo posebno osetili prilikom susreta sa predstavnicima drugih klubova na žrebu u Monaku - rekao je Petrović za zvanični sajt kluba. 

Zvezdin operativni direktor je prokomentarisao i žreb u Monaku, gde su crveno-beli prema novom sistemu izvukli sedam jakih protivnika. 

- Ne postoji "idealni" žreb, ali biti u društvu nemačkih, španskih, italijanskih, portugalskih i holandskih klubova je velika, osvojena privilegija! Pored nas ovaj krug čini i još pet bivših šampiona Evrope - istakao je Petrović.

Informer

Čelnici Crvene zvezde na žrebu u Monaku

On je govorio i o atmosferi na "Marakani", koja oduševljava čitavu Evropu.

- Francuska televizija je juče pričala o atmosferi sa "Marakane" i jasno i glasno rekla "Ovo nema nigde!". Što se tiče naših protivnika, mislim da nikada u istoriji Zvezde nismo u jednoj sezoni igrali protiv ovakvih evropskih ekipa. Tražiće se ulaznica više za utakmice i zato pozivam sve da što pre obezbede sezonsku kartu koja je najpovoljnija i koja jedina navijačima garantuje i mesto za eventualne mečeve u Ligi šampiona na proleće - poručio je operativni direktor srpskog šampiona. 

Petrović se dotakao i novom formata Lige šampiona, koja će se od ove sezone igrati po principu ligaškog dela, tako da više neće biti grupne faze. 

- Novi format Lige šampiona je korak unapred, jer UEFA očekuje takmičenje u kojem će se do poslednjeg kola voditi borba za prolaz dalje, odnosno za plasman među 24 ekipe. Konkurencija je izuzetna, ali verujemo u naš tim i naše navijače na "Marakani" - uveren je Petrović.

Uspeh crveno-belih i novi plasman u elitno takmičenje je značajno i za razvoj srpskog fudbala.

- Zvezda je prethodnih osam godina ponos, ne samo zvezdaša, već čitavog srpskog sporta i naše zemlje. Ovim plasmanom, Zvezda je donela Srbiji ne samo osam sjajnih utakmica na najvećoj fudbalskoj pozornici, već i oko 10 miliona evra od UEFA namenjenih samo za razvoj ostalih klubova iz naše zemlje, pored u prethodnim godinama već distribuiranih 15 miliona evra za razvoj infrastrukture - zaključio je Petrović.