01.09.2024.

13:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Hvang odlazi, a on bi mogao da dođe! Da li je Srbin idealna zamena za Korejca?

Njegov izvanredan nastup u revanšu protiv Bode Glimta, gde je Zvezda slavila sa 2:0, bio je ključan za prolazak crveno-belih u elitno evropsko takmičenje.

Hvang, koji je prošlog leta stigao iz Olimpijakosa za 5.500.000 evra, ubrzo je postao jedan od ključnih igrača tima, ali sada je došlo vreme za rastanak.

Prilikom dogovora sa Zvezdom, na stadionu "Rajko Mitić" obećali su mu da će ga pustiti u slučaju zadovoljavajuće ponude. Takva ponuda je stigla pre nekoliko dana, i to iz Fejnorda, pa se Crvena zvezda džentlmenski oprostila od svog dragocenog veziste.

Informer

In Bom Hvang

Hvang će svoju karijeru nastaviti u redovima holandskog velikana, gde će zarađivati više od 1.200.000 evra godišnje, koliko je imao u Beogradu.

Srpski šampion će na ovom transferu zaraditi između sedam i osam miliona evra, što predstavlja značajan finansijski podstrek za klub.

Crvena zvezda već razmatra opcije za zamenu Južnokorejca, a jedno od imena koje se spominje je Rade Krunić.

Informer

Rade Krunić

Prema informacijama "Mozzart Sporta", Zvezda razmatra mogućnost da Krunića dovede na pozajmicu iz Fejnorda, što bi moglo da bude ključan potez za stabilizaciju veznog reda crveno-belih pred predstojeće izazove u Ligi šampiona.

Odlazak In Bom Hvanga predstavlja kraj jedne uspešne ere, ali i početak novih mogućnosti za Crvenu zvezdu na evropskoj sceni.