01.09.2024.

18:06

Foto: EPAImages

Sport

Nije samo Krunić opcija za Zvezdu! Crveno-beli pojačanje pronašli u taboru rivala!

Fudbalski velemajstor - Im Bom Hvang, napustio je Crvenu zvezdu u finišu prelaznog roka. Reprezentativac Južne Koreje obezbedio je timu sa "Marakane" mesto u Ligi šampiona, a onda uz džentlmenski dogovor sa upravom izdejstvovao transfer u Fajenord. Njegov odlazak predstavlja ogroman hendikep za Vladana Milojevića i njegov stručni štab zbog čega u taboru srpskog šampiona užurbano traže Hvangovog naslednika. 

Kao prva opcija pojavio se Rade Krunić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine veliki je navijač Crvene zvezde, ima ogromno iskustvo igranja na međunarodnoj sceni, ali problem srpskom šampionu predstavlja ogromna plata koju snažni vezista ima u Fenerbahčeu. Iako Krunić nije u planovima Žoze Murinja, sve su prilike da će Turci "zatezati" zbog čega su na "Marakani" pronašli i alternativno rešenje. 

Informer

 

Navodno, Crvena zvezda pokazala je interesovanje za nekadašnjeg omladinskog reprezentativca Francuske - Saliu Meitea. Reč je o snažnom vezisti Benfike koji, kao i Krunić, nije u planovima svog kluba. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u PAOK-u i bio jedan od ključnih igrača u šampionskoj tituli. 

Tokom karijere Meite je nastupao za Okser, Lil, Zulte Varegem, Monako, Bordo, Torino, Milan, Kremoneze i Benfiku. Vrednost mu je procenjena na oko 3.500.000 evra, ali je teško očekivati da bi "orlovi" mogli da dobiju toliko novca za igrača od 30 godina. 

Očekuju nas zanimljivi dani na "Marakani" budući da pored veziste Crvena zvezda juri pojačanje i na krilnoj poziciji.