01.09.2024.

21:02

Foto: Starsportphoto

Sport

Šampion jedva do tri boda! Ivanić skratio Zvezdine muke u Milanovcu (VIDEO)

Minimalan trijumf srpskom šampionu doneo je Mirko Ivanić u 85. minutu i tako skratio muke crveno-belima na gostovanju u Gornjem Milanovcu, gde je Radnički igrao kao domaćin. Ekipi sa "Marakane" ovo je peta pobeda u domaćem prvenstvu uz jedan remi, čime su zadržali lidersku poziciju sa 16 bodova. 

Izabranici Vladana Milojevića otputovali su na megdan Kragujavčanima, posle velikog uspeha i plasmana u Ligi šampiona. Ipak, izgleda da je plasman u elitno takmičenje emotivno ispraznio crveno-bele, koji nisu uspeli da pruže partiju kakva se i očekivala od njih. 

Informer

 

Šansu od prvog minuta u Gornjem Milanovcu da debituje dobio je Vanja Drkušić umesto kapitena Uroša Spajića. Ekipe su u prvim minutima utakmice opipavale puls, ali je srpski šampion kontrolisao loptu i diktirao tempo, stvorio nekoliko polu šansi, ali bez konkretne završnice. S druge strane, domaća ekipa je pokušala da se organizuje i napadne goste iz Beograda, ali su Milojevićevi puleni svaki njihov pokušaj zaustavili već u začetku akcije. 

Informer

 

Prvu ozbiljnu šansu Zvezda je imala u 32. minutu i to preko Drkušića. Odlično je korner izveo Tim Elšnik, lopta je stigla do slovenačkog reprezentativca, ali je njegov pokušaj glavom završio pored gola. Samo pet minuta kasnije još bolju priliku imao je Dalsio, koji je posle povratnog pasa Ilića šutirao sa nekih sedam osam metara, ali je loše zahvatio loptu i prebacio preko gola. Pred odlazak na odmor zapretio je i Duarte, ali je šutirao pravo u golmana Lijeskića. 

U poslednjim trenucima prvog poluvremena došlo je i do kratkog prekida, pošto su navijači Kragujevčana bacili baklju tačno pred Drkušića, koji u nastavku nije mogao da nastavi meč, pa je u drugih 45 minuta ušao Spajić.

Drugo poluvreme je počelo kako je završeno prvo, novim prekidom i bakljadom, ovog puta u režiji "delija". Zvezdine pristalice su zasule pirotehnikom teren, pa je sudija bio primoran da povuče nakratko igrače oba tima dok vatrogasci ne raščiste teren. 

Informer

 

Pokušavali su crveno-beli na sve načine da organizuju pravi napad, ali nisu imali rešenja za Radnički, koji se branio visokim presingom. Videvši da nema promene rezultata na terenu odlučio je Milojević da napravi dvostruku izmenu, koja će se kasnije ispostaviti kao dobitna. U igru su ušli Šerif Ndijaje i Mirko Ivanić umesto Olanjinke i Duartea. Srpski šampion je sa njihovim ulaskom nastavio da pritiska još jače, ali su se Kragujevčani branili svim snagama. 

Informer

 

U 78. minutu domaćin je ostao sa igračem manje, jer je Matija Gluščević zbog prekršaja nad Spajićem prvo dobio žuti karton, a onda je zbog prigovora dobio još jedan i pokazan mu je put u svlačionicu. Crveno-beli su brojčanu prednost vrlo brzo uspeli da iskoriste i u 85. minutu preko Ivanića i stignu do vođstva. Iskusni vezista je primio loptu na nekih 25 metara, povukao je napred, a onda sa ivice kaznenog prostora šutirao po zemlji u bliži ugao Lijeskićevog gola. 

Posle gola crveno-belih je usledio novi prekid, zbog novih nereda navijača na tribinama. U desetominutnoj nadoknadi uglavnom se igralo pred golom Radničkog, Zvezda je imala nekoliko šansi preko Ndijajea i Ivanića, ali je Lijeskić uspeo da sačuva svoj gol.