02.09.2024.

21:20

Foto: www.feyenoord.com/nl

Sport

Dirljivo na kraju! Hvang promovisan u Fejenordu! Ovim rečima se oprostio od Zvezde! (VIDEO/FOTO)

Po mišljenju mnogih jedan od najboljih stranaca u istoriji kluba sa Marakane, emotivnom porukom na Instagramu oprostio se od crveno-belih.

- Drage "Delije" i svi članovi zvezdaške porodice, pre svega, želim da vam se zahvalim što ste me angažovali pre godinu dana dok sam prolazio kroz težak period. Hvala vam puno što ste mi dali priliku da podignem dva trofeja na kraju prošle sezone, koji su bili prvi i drugi u mojoj karijeri. Hvala vam puno za nagradu „igrač sezone“ koju ste mi dodelili prošle godine. I mnogo vam hvala što ste napravili izvanrednu atmosferu na Marakani prošle srede, koja je bila moja poslednja utakmica u crveno-belom dresu - napisao je Hvang i dodao:

- Prošla je samo jedna godina otkako sam počeo da stvaram uspomene za ceo život sa vama. Ali osećao sam se kao kod kuće zbog ljubavi i bezuslovne podrške koju ste mi pružili. Večno ću vam biti zahvalan na tome. Bila mi je apsolutna čast što sam bio deo ovog velikog kluba. Na kraju, ne mogu da se prestanem zahvaljivati svima vama. Upravi, glavnom treneru, trenerskom osoblju, pomoćnom osoblju, svim igračima sa kojima sam delio svlačionicu i navijačima. Ovaj klub će zauvek imati posebno mesto u mom srcu. Želim vam svima puno sreće i molim vas da dobro brinete o mom korejskom momku „Seolu“. Hvala.

Promocija u Fejenordu obavljena je danas, a klub iz Roterdama, koji, inače, igra Ligu šampiona, predstavio je Korejca na spektakularan način. 

Južnokorejski vezista potpisao je za klub iz Roterdama u transferu vrednom 8.000.000 evra.

Hvang je za Crvenu zvezdu odigrao 42 utakmice uz šest pogodaka i 12 asistencija u svim takmičenjima.

Na kraju su se oglasili i crveno-beli:

- Bio je veliki uspeh dovesti takvog igrača u klub, kao što je In Bom Hvang, a uprava Crvene zvezde je u tome uspela prošle godine u transferu vrednom 5 miliona evra. Hvang se klubu odužio na pravi način i vrlo brzo osvojio srca svih nas i postao ljubimac Zvezdinig navijača. Ipak, Hvang je imao klauzulu u ugovoru i želju da karijeru nastavi na zapadu, te je tako bajka koja je trajala između nas i njega završena. Klub je finansijski napravio odličan potez i “čuvar sredine” je otišao za 8 miliona. Zvezda mu želi sve najbolje u nastavku karijere uz nadu da će nekada ponovo obući crveno-beli dres - oproštajna je poruka Crvene zvezde.