04.09.2024.

18:08

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Vratio se Radonjić i poručio: Sa Zvezdom po duplu krunu i nokaut fazu Lige šampiona!

Uspela je Crvena zvezda u svojoj nameri i nakon šest godina na "Marakanu" vratila Nemanju Radonjića. Brzonogi ofanzivac poslednjeg dana prelaznog roka potpisao je ugovor sa srpskim šampionom na dve plus jednu godinu, a danas je njegov povratak i ozvaničen. 

"Presrećan sam zbog povratka, jer mi je bila velika želja da igram Ligu šampiona sa Zvezdom. Posle Salcburga kad smo se plasirali u LŠ sam otišao u Marsej, ali sada sam uzbuđen zbog povratka. Igrao sam šest godina u inostranstvu, dosta sam sazreo kao fudbaler i spremniji sam nego ikad da pomognem Zvezdi, kako u Evropi, tako i u prvenstvu. Gladan sam trofeja i uspeha sa Zvezdom i nadam se da ćemo nastaviti osvajanje duplih kruna, i da ćemo proći u 'nokaut' fazu LŠ. Imamo dobru ekipu za to i jedva čekam da ponovo istrčim na Marakanu - rekao je Radonjić, koji će u Zvezdi nositi dres sa brojem 49.

Informer

 

Radonjiću su dobrodošlicu u Zvezdu prvi poželeli predsednik Svetozar Mijailović i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Verujem da su svi zvezdaši zadovoljni zbog povratka Radonjića, kao što smo i mi. Dugo smo u klubu razgovarali sa Nemanjom, hteli smo da se vrati nazad. Imao je odličnu sezonu u Crvenoj zvezdi kada je postao ljubimac navijača. Jedan je od najzaslužnijih za prvi plasman Crvene zvezde u LŠ i verujem da će biti dobar kao što je bio u prošlom mandatu - rekao je Mrkela.

- Potrebna nam je Nemanjina brzina, dribling, golovi i verujem da nas to sve očekuje. Otišao je iz Zvezde u Olimpik u rekordnom transferu za to vreme. Igrao je potom u kvalitetnim ligama, u prvenstvima Francuske, Italije, Španije, uz dosta mečeva i za reprezentaciju. Adaptiran je na visok nivo i sigurno je da će odmah moći da doprinese Crvenoj zvezdi u ostvarivanju ciljeva - zaključio je Mrkela.