05.09.2024.

10:57

Foto: profimedia

Sport

Hrvati dolaze da prave haos u Beogradu! "Torcida” na "Marakani" s navijačima Benfike protiv Zvezde

Vest koja će zapalitii region preneo je hrvatski portal Jutarnji. Naime, komšije u Ligi nacija igraju sa Portugalom baš na stadionu Benfike, a pred utakmicu ih je jedan radnik na stadionu iznenadio kada je rekao da će i "torcida" biti sa Portugalcima na "Marakani".

- Moj prijatelj je razgovarao s drugom iz "torcide", mislim da će ići s nama u Beograd na utakmicu Lige šampiona sa Crvenom zvezdom. Biće to vruć dan u Srbiji - najavio je mlađi čovek, kako je preneo portal Jutarnji.

Portugalac nije želeo da se fotografiše, nego da ostane anoniman, preneo je hrvatski portal. 

- Očekujem da ćemo sa sastati s navijačima Hajduka i da će biti s nama u Beogradu. Mislim da hoćemo. Oni su nam prijatelji od devedesetih godina, od nesreće u kojoj su tri naša člana izgubila život. Veliki prijatelji...

Informer

Moguće je da na "Marakani" pored zastava navijačke grupe Benfike “No Name Boys” ("momci bez imena") osvanu i transparenti “torcide”. Ukoliko dođe do toga haos je zagarantovan, "delije"  sigurno neće dozvoliti Hrvatima da se raspištolje na njihovom stadionu.

Informer

- Na utakmici s Crvenom zvezdom ne očekujem ništa drugo nego sportsko navijanje u sportskoj atmosferi. Mi se za to zalažemo. Čuo sam da su srpski i hrvatski mediji već pisali o tome, da spominju moguće incidente, ne sviđa mi se da se to tako najavljuje. Ali, šta je tu je...

Navijačka grupa Benfike, "No Name Boys" važi za jednu od najvatrenijih i najaktivnijih u Portugalu, i bratska je navijačka grupa sa pristalicama Hajduka - "torcide". Prijateljstvo Portigalaca i Hrvata datira od 1994. godine,  počelo je nakon jedne tragedije. Navijač Benfike je pomenuo da su tri navijača poginula. Te godine su prilikom povratka sa meča upravo protiv Hajduka trojica članova "No Name Boys", tragično stradala u saobraćajnoj nesreći u Meridi u Španiji i upravo tada počelo je prijateljstvo dve navijačke grupe.