09.09.2024.

10:45

Foto: Starsportphoto©

Sport

"Bomba" na Malom Kalemegdanu! Navijači u transu - Petrušev je Zvezdin!?

Oprečne informacije o budućnosti Filipa Petrušev stižu iz dana u dan. Taman kada se činilo da od dolaska srpskog reprezentativca u Crvenu zvezdu neće biti ništa došlo je do novog preokreta. Kako prenosi "SDNA", krilni centar Olimpijakosa pojačaće sastav Janisa Sferopulosa krajem septembra. Saradanja je dogovorena, ali će čitav posao biti ozvaničen tek kada bude odigran Superkup. 

Isti izvor dodaje da su klubovi postigli dogovor o pozajmici, velikan sa Malog Kalemegdana će preuzeti platu Filipa Petruševa, a Jorgos Barcokas jedini je krivac što srpski košarkaš već obukao dres Crvene zvezde. Naime, strateg Olimpijakosa želi Petruševa u sastavu za meč protiv Peristerija u Superkupu Grčke budući da još uvek nije zadovoljan stanjem brojnih igrača. 

Velikan iz Pireja 28. septembra igra protiv Peristerija meč za prvi trofej u sezoni. Jasno je da Olimpijakos želi pehar na startu takmičarske godine, a Barcokas za taj meč ozbiljno računa na Petruševa. Navodno, pojačanja koja su stigla u tabor crveno-belih nisu oduševila Barcokasa fizičkim stanjem, ali je i nedostatak vremena uticao na uigranost ekipe. 

Informer

 

Filip Petrušev figurira kao pojačanje Crvene zvezde od prvog dana prelaznog roka. Srpski i regionalni šampion sastavio je moćan tim, a naš reprezentativac trebao bi da bude poslednji deo mozaika u sastavu Janisa Sferopulosa. Ipak, grčki strateg neće moći da računa na Petruševa za uvodna dva kola ABA lige protiv Dubaija i Mornara. 

Velike su šanse da Petrušev zaduži crveno-beli dres pre starta Evrolige i duela sa Parizom, koji je na programu 4. oktobra. Poslednji rok za dolazak srpskog košarkaša na Mali Kalemegdan je 3. oktobar, u suprotnom, šampion ABA lige bi krilnog centra mogao da registruje tek po isteku 17. runde elitnog takmičenja.