09.09.2024.

14:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Ozbiljan novac stiže na "Marakanu"! Kostinom procvatu raduje se i Crvena zvezda!

Eksplodirao je Kosta Nedeljković prethodne sezone u dresu Crvene zvezde i nakon samo šest meseci na "Marakani" zaradio transfer u Premijer ligu. Aston Vila je za usluge novopečenog reprezentativca Srbije izdvojila 7.500.000 evra, a uskoro bi ta svota mogla da naraste za još milion i po. Naime, velikan iz Birmingema prema dogovorenom bonusu moraće crveno-belima da uplati još novca budući da je talentovani bek postao standardan član nacionalnog tima. 

Kako prenosi "Sportklub" bonus od 1.500.000 evra odnosi se na utakmice Koste Nedeljkovića u dresu reprezentacije Srbije. Talentovani bek je tokom septembarskog okupljanja odigrao dva meča, a očekuje se da već u oktobru i novembru sakupi svih šest čime bi crveno-beli došli do dodatnog prihoda. 

Nadali su se na "Marakani" da bi zarada mogla da naraste tokom proleća, ali budući da je Nedeljković imao problema sa povredom do toga nije došlo. Bio je đak Zvezdine omladinske škole u planovima Dragana Stojkovića za Evropsko prvenstvo, no, tokom drugog dela sezone njega nije bilo na terenu. 

Informer

 

Malo ko je verovao da će Nedeljković već ove sezone dobiti pravu šansu na "Vila Parku", ali nakon povrede Meta Keša trener Unai Emeri ukazao je poverenje srpskom fudbaleru. Aston Vila odlučila je da Kostu ne pusti na pozajmicu što je pokazatelj da se na njega računa tokom takmičarske godine. 

Nedeljković je rođen u Smederevu, a fudbalsku karijeru započeo je u dresu Crvene zvezde. Prošao je sve omladinske selekcije srpskog šampiona pre nego što je na jesen 2023. godine kod Baraka Bahara dobio šansu u prvom timu. Sjajni nastupi u Ligi šampiona, posebno protiv Mančester sitija, preporučili su ga Aston Vili.