10.09.2024.

09:09

Foto: crvenazvezdafk.com

Sport

Štoper Zvezde precrtan za Ligu šampiona!

Degenek se posle dugog oporavka od povrede i operacije vratio treninzima, uskoro bi trebalo da bude na raspolaganju treneru Milojeviću.

Od početka ove kalendarske godine Degenek nije odigrao ni minut za Zvezde, a poslednji put smo ga na terenu videli u decembru prošle godine, u Kup utakmici protiv Radničkog iz Niša (5:0). Razlog je povreda pete, zbog čega je morao da bude podvrgnut i operaciji, ali višemesečni oporavak je uspešno okončan i iskusni defanzivac ponovo trenira sa ekipom.

Odluka da ga trenere ne uvrsti u tim za elitno takmičenje nije bila iznenađenje za štopera crveno-belih.

- Naravno da ne. Nije me pogodila, niti iznenadila odluka trenera. Pričali smo i složili se da je posle višemesečne pauze zadovoljstvo što uopšte mogu da igram. Nadam se da ću do kraja polusezone odigrati desetak mečeva u Superligi Srbije sa kojima bi se vratio u prepoznatljivu formu, što bi uticalo na povratak u reprezentaciju Australije - kazao je za Žurnal Degenek.

Za Ligu šampiona nije prijavljen, ali bi uskoro mogao da bude od velike pomoći u prvenstvenim mečevima.

- Treniram u fulu sa ekipom. Osećam se sjajno, kao da nisam pauzirao. Fizička sprema je na visokom nivou. Baš sam dugo pauzirao za koji dan biće osam meseci od operacije… Ali, ponavljam sve u svemu osećam se top.

Osvrnuo se na status u timu.

- Odlučiće trener Milojević. Kao i svi igrači spreman sam da radim sve na treningu. Nije bilo vremena zbog evropskih obaveza da sa Milojevićem pričam o danu mog povratka. Bitno je da sam zdrav i da mogu da odgovorim kad god mi trener ukaže poverenje. Minutaža mi je bitna kako bih se vratio na stari kolosek na klupskom i reprezentativnom nivou, ne krije iskusni štoper.