10.09.2024.

11:33

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezdu čeka ozbiljna zarada u Ligi šampiona! Ovo je zagarantovana suma na koju računaju crveno-beli (FOTO)

Ovaj duel biće samo prvi u nizu, jer će Beograd ove jeseni ugostiti i Barselonu, Štutgart, te PSV iz Ajndhovena, dok će "crveno-beli" putovati na mečeve protiv Intera, Milana, Jang Bojsa i Monaka.

Samo nedelju dana pred početak grupne faze, izašle su informacije o nagradama koje klubovi već imaju zagarantovane za plasman u elitno takmičenje. Crvena zvezda, prema nezvaničnim podacima objavljenim od strane "Football Meets Data", trenutno zauzima 33. mesto po zaradi među učesnicima.

Crveno-beli su već osigurali 18,62 miliona evra samo za plasman, a kada se dodaju marketinška prava i koeficijenti iz proteklih sezona, ukupna suma dostiže impresivnih 25,47 miliona evra. U pitanju su nezvanični podaci, međutim, taj obračun je sasvim realan i praktično je izvesno da srpski prvak već sad zagarantovano ima pomenuti iznos.

Međutim, ovo je tek početak potencijalnog finansijskog uspeha. Svaki bod u Ligi šampiona vredi 700.000 evra, dok pobeda donosi čak 2,1 milion evra. Zvezda će takođe moći da zaradi dodatnih 275.000 evra za svaki bolji plasman u jedinstvenoj tabeli grupne faze.

Plasman u nokaut fazu donosi još veće nagrade – dva miliona evra za mesto među najboljih osam i dodatne sume za prelazak u osminu finala ili plej-of fazu. 

Informer

Stadion "Marakana"

Ako na ovih zagarantovanih 25,47 miliona, koje Zvezda dobija od samog plasmana, kako od tv prava i marketinga, tako i od učešća u Ligi šampiona, dodamo i potencijalne milionske zarade po utakmici u Ligi šampiona. 

Procena je da bi Zvezda za mečeve u Ligi šampiona na prodaju karata mogla da zaradi oko desetak miliona evra. Pored toga ako gledamo najbolji mogući scenario Crvena zvezda bi u teoriji mogla da inkasira i preko 50 miliona evra, ali bi u tom slučaju morala da postigne neviđen uspeh. Mada, realnije je da zarada bude manja.

Ono što je svakako realnije jeste neka zarada između 30 i 40 miliona evra, ali to će igrači "crveno-belih" morati da zarade znanjem i zalaganjem na terenu.