10.09.2024.

16:28

Foto: crvenazvezdafk.com

Sport

Zvezdin kapitalac imao je težak život: Počeo sam da igram na ulici...

Plasman u Ligu šampiona obezbedio je Crvenoj zvezdi miran završetak prelaznog roka i mogućnost da ozbiljno pojača sastav Vladana Milojevića. Poslednjeg dana letnje fudbalske pijace na "Marakanu" su stigla tri zvučna imena - Rade Krunić, Nemanja Radonjić i reprezentativac DR Konga - Katompa Mvumpa Silas. 

Reč je o brzonogom ofanzivcu Štutgarta koji će narednu sezonu braniti boje Crvene zvezde kao pozajmljeni fudbaler. Ukoliko se Silas dokaže na "Marakani", srpski šampion ima pravo da otkupi njegov ugovor, a budući da se radi o izuzetnom igraču velike su šanse da tako i bude.

Navijači su oduševljenji pojačanjima koje je Crvena zvezda angažovala, a posebno ih je zaintrigirao upravo Silas. Momak iz Demokratske republike Kongo nepoznanica je ovdašnjoj javnosti zbog čega je u razgovoru za "Zvezda TV" otkrio detalje iz svog života. 

 - Počeo sam da igram fudbal na ulici , kao mnoga deca u Africi. Zatim sam otišao na probu u Belgiju, ali tek kad sam došao u Francusku počeo sam ozbiljno da razmišljam o fudbalskoj karijeri. Posvećenost je uticala da zavredim pažnju Štutgarta i pređem u jednu od najjačih evropskih liga - rekao je Silas za "Zvezda TV". 

Informer

 

Objašnjava brzonogi ofanzivac da odluka o dolasku u Srbiju nije bila laka budući da je u Nemačkoj imao sve potrebno, ali je nakon razgovora sa najbližim ljudima prihvatio ponudu Crvene zvezde. 

- Pet godina sam igrao u Štutgartu, u Nemačkoj sam stekao brojna iskustva koja ću preneti na tim kako bih pomogao Crvenoj zvezdi da ostvari što bolje rezultate. Odluka o dolasku u Srbiju nije bila laka, ipak, nakon razgovora sa porodicom i agentom doneli smo odluku da je dobro da potpišem za Zvezdu, igram Ligu šampiona i borim se za trofeje - priča u dahu reprezentativac DR Konga.

Šansu za debi Silas će imati već narednog vikenda kada Crvena zvezda na "Marakani" dočekuje Napredak. Ipak, ono što svi jedva čekaju je evropska premijera i okršaj protiv Benfike na startu takmičenja u Ligi šampiona. 

- Veoma sam uzbuđen što ću igrati taj meč. Daću sve od sebe da pomognem timu kako bismo zabeležili prvu pobedu i na najbolji način otvorili sezonu u novom formatu Lige šampiona. Od navijača tražim podršku i motivaciju, samo zajedno možemo postići velike stvari - podvukao je Silas.