10.09.2024.

18:05

Foto: AP/Photo

Sport

Hteli smo Petruševa, ali nam više nije u planovima! Zvezda odustala od srpskog reprezentativca!

Doptuovali su košarkaši Crvene zvezde u Pirej gde ih večeras očekuje novi pripremni meč pred start nove sezone. Duel protiv Olimpijakosa neće biti otvoren za javnost, ali je jasno da će na parketu "Dvorane mira i prijateljstva" biti mnogo varnica. Grčki i srpski crveno-beli sa velikim ambicijama čekaju početak takmičarske godine, a dobar nastup protiv direktnog konkurenta u Evropi mogao bi da bude ogroman zamajac za nastavak priprema. 

Budući da na klupi Crvene zvezde sedi nekadašnji trener Olimpijakosa - Janis Sferopulos, duel iz Pireja privlači ogromnu pažnju medija u Grčkoj. Strateg srpskog šampiona nije želeo da razgovara sa novinarima, ali jeste njegov pomoćnik Vasilis Geragotelis. 

Grčki trener govorio je o mnogim temama, a posebno se dotakao situacije oko Filipa Petruševa. Srpski reprezentativac od prvog dana prelaznog roka figurira kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, poslednjih dana se priča dodatno zakuvala, ali realizacije posla još uvek nema. Navodno, Petrušev bi u Beograd mogao tek nakon grčkog Superkupa koji je na programu 28. septembra. 

Ipak, Geragotelis baca novu dimeziju na čitavu priču. Asistent Janisa Sferopulosa tvrdi da Filip Petrušev više nije u planovima Crvene zvezde. 

- Bio nam je zanimljiv tokom leta dok smo gradili ekipu. Pošto nije pronađen zajednički jezik da pređe kod nas, bilo za stalno ili na pozajmicu, više se nismo osvrtali na njega. Ako se dogodi da dođe, biće sigurno veliko pojačanje, ali u ovom trenutku se pripremamo bez razmišljanja o njemu - rekao je Geragotelis. 

Informer

 

Crvena zvezda će večeras u Pireju igrati bez Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića, ali uprkos tome očekuje se dobar nastup srpskog šampiona. 

- Imamo 16 igrača u rosteru, ali dvojica nam nedostaju danas. Očekuje nas najjača provera u dosadašnjem toku priprema, četvrta ukupno, ali jedina protiv evroligaša do početka sezone. Znamo da Olimpijakos ima dosta odsustnih igrača, ali svakako nas čeka jaka utakmcia. 

Budući da su crveno-beli okupili snažan tim okupljen oko nosioca igre iz prošle sezone jasno je da su ambicije visoke. Geragotelis ne beži od toga većističe da je prvi cilj plasman u plej-of Evrolige. 

- Ova sezona je drugačija. Počinjemo od početka u klubu, mi smo ti koji su pravili izbor u vezi igrača i gradili ekipu najbolje što smo mogli. Svakako nam ostaje cilj da osvojimo ABA ligu, Superligu Srbije i nacionalni kup, ali glavni gol biće da se plasiramo u plej-of Evrolige. I prošle sezone smo to želeli, međutim nismo uspeli da ostvarimo. Tokom sezone smo konstantno bili blizu, 10. ili 11. mesto, pokušavali smo da se domognemo mesta u plej-inu, ali smo u poslednjih nekoliko mečeva, posebno nakon poraza od Barselone i Žalgirisa, izgubili šanse. Ostao je taj cilj neisupnjen. I prošle i ove sezone bilo je povećanje budžeta, pa su zato i naši ciljevi veći. To će povećati očekivanja i pritisak na tim, ali tako stvari funkcionišu i drago mi je da sam u timu koji ima visoke ambicije - podvukao je Geragotelis.