10.09.2024.

19:14

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Sport

Zvezda skupo prodala kožu u Pireju! Raduje Miler-Mekintajer, ali fali "četvorka"!

Nakon tri pobede na startu priprema za novu sezonu, košarkaši Crvene zvezde danas su doživeli prvi neuspeh. Istina, rival je bio najteži mogući pošto je četa Janisa Sferopulosa gostovala Olimpijakosu u Pireju. Meč je odigranu "Dvorani mira i prijateljstva", ali iza zatvorenih vrata, a pobedu je u dramatičnoj završnici odneo sastav Jorgosa Barcokasa - 87:83. 

Crveno-beli su put Pireja krenuli bez bekovskog tandema Nedović-Teodosić, ali su uprkos tome pružili dostojan otpor jednom od glavnih favorita za titulu u Evroligi. Zvezdu je u Pireju predvodio Kodi Miler-Mekintajer sa 19 poena, Jago Dos Santos je dodao 17, dok su Ognjen Dobrić i Džoel Bolomboj ubacili 14. Američki centar je zabeležio dabl-dabl učinak budući da je uhvatio i 11 skokova. 

Ono što može da brine navijače je slab učinak krilnih centara. Majk Daum je meč završio bez poena, a za nijansu bolji bio je Dejan Davidac sa samo jednim poenom sa linije penala. Zbog toga ne čude reakcije navijača na Instagram objavi u kojoj se nadaju što skorijem dolasku Filipa Petruševa na Mali Kalemegdan. 

Zvezdu krajem nedelje očekuje put u Moskvu gde će tim Janisa Sferopulosa učestvovati na Superkupu VTB Lige. Na turniru u ruskoj prestonici učestvovaće još CSKA, Zenit, Uniks, Lokomotiva Kubanj i Bešiktaš. Prvi meč na programu je 11. septembra.