11.09.2024.

11:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda bez tri važna igrača ide na VTB Superkup

Kako navodi portal "Meridijan sport", trener Janis Sferopulos neće moći da računa na Nemanju Nedovića, Rokasa Gedraitisa i Džoela Bolomboja.

Ne navodi se tačan razlog izostanka iskusnih igrača, a pretpostavlja se da su u pitanju neke manje povrede, zbog čega ovi prvotimci neće biti na raspolaganju grčkom stručnjaku.

Šampion ABA lige sutra (19.00, Arena 1 premijum) igraju prvi meč na Superkupu, a protivnik je moskovski CSKA, za koji od ovog leta nastupa doskorašnji plejmejker Partizana i reprezentativac Srbije Aleksa Avramović. Nakon toga, protivnik će biti Lokomotiva Kubanj, a taj meč je na programu u petak od 16 časova.

Ekipa iz Beograda juče je poražena od Olimpijakosa sa 87:83 u prijateljskom duelu, a na tom duelu nisu nastupili Miloš Teodosić i Nemanja Nedović.

U dosadašnjem delu pripremnog perioda, prvak Srbije slavio je protiv Jahorine, Igokee i Hapoela iz Tel Aviva, a poražen je od pomenutog Olimpijakosa.

Prema trenutnom stanju stvari, Zvezda će u sezonu krenuti sa aktuelnim sastavom, pošto su male šanse da do početka oktobra ekipu pojača Filip Petrušev, o čemu je govorio Sferopulosov pomoćnik Vasilis Geragotelis.