12.09.2024.

17:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Epilog nereda na utakmici Radnički - Zvezda! Kragujevčani žestoko kažnjeni, crveno-beli udareni po džepu!

Malo dobrog fudbala imala je priliku da gleda publika u Gornjem Milanovcu u prethodnom kolu Superlige Srbije kada su snage odmerili kragujevački Radnički i Crvena zvezda. Meč na stadionu Metalca obeležili su navijački neredi, brojni prekidi, a na kraju i povrede zvaničnika srpskog šampiona. 

Danima su trajala prepucavanja saopštenjima, a danas je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije izrekla zvanične kazne! 

Radnički iz Kragujevca kražnjen je sa tri utakmice bez prisustva publike na domaćem terenu, a biće u obavezi da isplate kaznu od 500.000 dinara. Glavni razlog je upotreba pirotehnike i neredi koji su izazvali navijači domaćeg tima tokom meča. 

Informer

 

Crvena zvezda je takođe kažnjena. Beogradski klub će morati da plati kaznu od 200.000 dinara zbog incidenta na utakmici.

Podsećamo, najveći neredi desili su se nakon vodećeg gola Crvene zvezde kada je topovski udar pao na klupu srpskog šampiona, ali u ložu gde su bili predstavnici crveno-belih. Nešto ranije, krajem prvog poluvremena, još jedan topovski udar završio je na terenu i tom prilikom povredio Vanju Drkušića.