12.09.2024.

21:01

Foto: kk crvena zvezda

Sport

Zvezda poražena u Moskvi! Avramović srušio i crveno-bele!

Doživela je Crvena zvezda pre tri dana poraz iza zatvorenih vrata u Pireju pošto je Olimpijakos zahvaljujući sjajnoj igri u četvrtoj četvrtini došao do preokreta. Večeras - novi poraz, ali znatno drugačija slika. Srpski šampion odigrao je slabih pola sata, a onda umalo došao do preokreta u Moskvi. Ipak, zahvaljujući raspoloženom Melu Trimblu CSKA je savladao crveno-bele, obezbedio prvo mesto u grupi A na VTB Suerkupu dok izabranicima Janisa Sferopulosa ostaje šansa da se protiv Lokomotive Kubanj plasira u nokaut fazu takmičenja - 94:92 (23:11, 23:25, 26:26, 22:30). 

Razlozi poraza svakako se mogu naći i u činjenici da Crvena zvezda put Rusije nije otišla u kompletnom sastavu. Janis Sferopulos na raspolaganju nema Džoela Bolomboja, Miloša Teodosića i Nemanju Nedovića, ali uprkos očekivalo se bolje izdanje regionalnog šampiona. CSKA ima solidan roster, no, ruski velikan daleko je od nivoa Evrolige, zbog toga poraz u prvom meču na VTB Superkupu može biti velika opomena za crveno-bele.

Istina, napadački Zvezda deluje kao izuzetno potentna ekipa. Kodi Miler-Mekintajer spreman je da diriguje igrom crveno-belih. Uroš Plaviš je nagovestio da bi mogao da bude prijatno iznenađenje naredne sezone, ali je večeras, kao i pre tri dana u Pireju - odbrana bila glavni problem. 

Informer

 

Tokom prve tri deonice Crvena zvezda je primila čak 72 poena, dakle - nešto bezmalo 25 po četvrtini. Slabo... Imao je moskovski tim šuterski dan, i to se mora reći, ali se stiče utisak da je spoljna linija Sferopulosove čete bila ispod potrebnog nivoa. Prelako su Melo Trimbl i Aleksa Avramović probijali prvu liniju odbrane, a onda u saradnji sa rasploženim Mbajeom i Žan-Šarlom dolazili do poena. 

Uspela je Crvena zvezda da pronađe kakav-takav ritam na startu poslednje četvrtine. Kalinić, Plavšić i na kraju Ajzea Kenan prepolovili su prednost CSKA i naterali stratega Moskovljana da nakon samo dva minuta reaguje tajm-autom. 

Nastavila je četa Janisa Sferopulosa u istom ritmu i nakon minuta predaha, Jago Dos Santos je ubacio dve trojke, pod košem je sjajnu rolu imao Plavšić te je šest minuta pre kraja na semaforu pisalo - 76:76. Imali smo dramu... Ipak, uspeo je CSKA da razbije ritam Crvene zvezde dobrom odbranom i seckanjem igre, a posebno se istakao više puta pomenuti Melo Trimbl.