13.09.2024.

17:11

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Milojević pred Napredak: Znamo šta hoćemo! Pomenuo i Glazera, Radonjića, Krunića...

Ulaz na utakmicu 8. kola Superlige koja se igra u subotu od 20 časova je besplatan. 

- Igramo na domaćem terenu i znamo šta hoćemo. Imali smo probleme u reprezentativnoj pauzi, jer je dosta igrača bilo sa državnim timovima i kasno su se vratili. Potrebna nam je dobra i takmičarska utakmica, a s obzirom na kvalitet Napretka, verujem da će tako i biti. Imaju sjajan kolektiv, dobro su formirani i vođeni. Imaju nekoliko zanimljivih i brzih igrača i zaista su popunjeni lepo na svim pozicijama. Utisak mi je da mogu da naprave problem svakom, pogotovo ako se ne uđe koncentrisano u meč. Konkretno, Napredak je mnogo toga promenio u igračkom kadru u odnosu na prošlu godinu, ali su i dalje kvalitetni veoma. Moramo da budemo koncentrisani - rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Prva sledeća utakmica je najvažnija, tako da se još uvek ne razmišlja o utakmici protiv Benfike u prvom kolu Lige šampiona.

- Profesionalizam je da se bude fokusiran na prvu sledeću utakmicu, odnosno Napredak. Uspevali smo to do sad, a igrači znaju moj stav da je prvenstvo najvažnije takmičenje. Naravno, i Liga šampiona nam donosi mnogo, ali u ovom trenutku je u fokusu Napredak -  dodao je Milojević.

Informer

 

Govorio je Milojević i o fizičkoj spremi poslednja tri pojačanja.

- Dosta dobro su spremni. Radonjić polako dolazi do ritma, a Krunić i Silas su u takmičarskoj formi - podvukao je Milojević.

Golman Omri Glazer je sve bliži povratku među stative.

- Glazer je dobro radio ove dve nedelje, ali ćemo videti ko će braniti. Razgovaraću sa njim i sa trenerom golmana Dušanom Gašićem.

Milojević nema sumnju da će "Marakana" biti dobro popunjena sutra uveče, kad će se obeležiti i 61. rođendan i upriličiti oproštaj od muzičkog velikana Bore Đorđevića. 

- Nadam se velikoj poseti. Napustio nas je veliki zvezdaš Bora Đorđević. Ostavio je dubok trag... Odrastao sam uz njegove pesme i moja mladost je vezana za grupu "Riblja čorba". Znam da će naši navijači doći na utakmicu u velikom broju, i ovom prilikom ih i pozivam da to učine - zaključio je Milojević.