13.09.2024.

18:16

Foto: kk crvena zvezda

Sport

Zvezda na pogon srpskih reprezentativaca! Crveno-beli srušili Lokomotivu u Moskvi

Crveno-belima ovo je prvi trijumf na pripremnom turniru pred početak nove sezone, pošto je juče tesno izgubila od moskovskog CSKA rezultatom 94:92. Srpski šampion je ovom pobedom osvojio drugo mesto u A grupi na turniru, tako da će se u subotu boriti za treće mesto sa poraženim iz večerašnjeg meča u kom se sastaju Zenit i Uniks. 

Ekipa sa Malog Kalemegdana predvodili su reprezentativci Srbije Ognjen Dobrić sa 20 poena i šest skokova i Uroš Plavšić sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i deset skokova. Dvocifreni su bili još Kodi Miler-Mekitajer sa 11 poena, kao i Jago dos Santos sa 10 poena.

U Lokomotivi posebno se istakao Bi Džej Džonson sa 19 poena, a pratio ga je nekadašnji igrač Partizana Patrik Miler sa 17 koševa. 

Ono što posebno može da raduje navijače Zvezde jeste partija Plavšića, koji je u odsustvu Džoela Bolomboja iskoristio svaki minut na terenu i pokazao da će biti veliko pojačanje za srpskog šampiona ove sezone. 

Informer

 

Izabranici Janisa Sferopulosa sporo su ušli u meč, što je domaća ekipa iskoristila i brzo povela sa 7:0. Ipak, produdili su se crveno-beli pre svih razigrali su se Ognjen Dobrić i Kodi Miler-Mekintajer, pa je Zvezda do kraja prve deonice imala plus sedam (23:16). Ekipa sa Malog Kalemegdana sredinom druge četvrtine imala je i devet poena viška, ali je ekipa iz Kubanja uhvatila priključka i do poluvremena prišla na koš zaostatka - 45:43.

Nastavak meča doneo je veliku borbu, a iako je Zvezda održavala prednost, rival je malo po malo smanjivao prednost i na kraju stigao do izjednačenja 55:55. U pravom trenutku "upalio" se sjajni Jago do Santos i poenima u seriji, a pridružio mu se i Plavšić, pa su crveno-beli poslednju deonicu dočekali sa plus šest - 65:59.

Pokušala je Lokomotiva u poslednjih deset minuta da preokrene, ali nisu imali odgovor na sjajnu Zvezdinu odbranu, dok su u napadu Plavšić i Dobrić pogodili veoma važne šuteve i odbili svaki pokušaj ruskog tima. Završnicu meča bila je isprekidana faulovima i slobodnim bacanjima, ali su crveno-beli uspeli da sačuvaju prednost i stignu do pobede.