14.09.2024.

05:52

Foto: kk crvena zvezda

Sport

ABA liga ili KLS? Čović otkrio na koju bi stranu Zvezda stala

Govorio o brojnim košarkaškim temama, kao i onome što navijače najviše zanima. O mogućnosti povratka srpskog reprezentativca Filipa Petruševa među crveno-bele, jer saga traje mesecima, a kako trenutno stvari stoje od toga neće biti ništa.

Takođe, bilo je pomena i na koju bi stranu Crvena zvezda stala kada bi morala da bira između ABA lige i domaćeg prvenstva.

- Naravno da bismo stati uz KLS, ako bude ispunjen još jedan važan faktor, a to je ono što je odnos Evrolige i FIBA Lige šampiona, što govori o našem putu u Evropu. Kad kažem "našem" mislim na srpske klubove. Iz koje lige budemo išli u evropsko takmičenje naravno da će ta liga imati prioritet. Mislim da se postepeno stiču potrebni i dovoljni uslovi da taj kvalitet da i domaća liga. Ipak smo mi drugi na svetu, treći na Olimpijskim igrama, a zamalo i prvi - kazao je Nebojša Čović.

Informer

Po rečima prvog čoveka crveno-belih utiske o pripremnom periodu ne treba izvlačiti pre finiša sezone. Istakao je da je kao i svake godine tim maksimalno pripremljen, pa je pecnuo neuspešne.

- Rano je za utiske. Treba doći do aprila, maja, juna iduće godine i onda napraviti utiske. Zasad je sve dobro. Svake godine smo se maksimalno pripremali, sad što je ambijent u medijima napravljen, a prave ga oni neuspešni, koji ne mogu ništa da osvoje poslednjih godina - pa nam na taj način na leđa guraju nekakve ambicije, svake godine smo pravili dobar tim -  rekao je Čović.