14.09.2024.

19:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ! Zvezda pobedila Napredak, na redu je Liga šampiona i Benfika!

 

Beograd.

Stadion: "Rajko Mitić".

Kapacitet: 51.755

Sudija: Pavle Ilić

Strelac: Duarte (p.) u 29, Ivanić u 47. minutu

Žuti karton: Bukorac (Napredak). Crveni karton: Ignjatović (Napredak)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Leković, Drkušić, Seol - Elšnik (od 63. Dalsio), Krunić - Olanjinka (od 78. Ilić), Ivanić (od 85. Maksimović), Silas (od 63. Radonjić) - Duarte (od 63. Ndijaje)

NAPREDAK (5-4-1): Balević - Stojiljković (od 58. Obradović), Marinković, Ostojić, Bukorac, Vukajlović (od 66. Ćirković) - Ignjatović, Krstić, Toševski (od 66. Marjanović), Karaklajić - Petković

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+3. minut - Kraj! Crvena zvezda je pobedila Napredak 2:0.

90. minut - Igraće se još tri minuta.

85. minut - Ilić je prvo pokazao žuti karton Ignjatoviću posle oštrog starta s leđa nad Seolom, ali posle VAR-a intervencije promenio je odluku i poslao igrača Napretka u svlačionicu crvenim kartonom.
83. minut - Novi odličan potez Mimovića, oslobodio se čuvara, dodao do radonjića koji je raspalio sa nekih 18 metara, lopta je na putu do gola zakačila nekog iz odbrane Napretka i završila na stativi!

Informer

 

78. minut - Nova šansa isti akteri! Mimović je spojio sa golom Šerifa, koji se baš obrukao.

75. minut - Odličan prodor Mimovića koji se probio po desnom boku, poslao loptu na peterac okružen dvojicom igrača, Ndijaj je pokušao, ali Balević je ponovoodlično reagovao.  

67. minut - Karaklajić je pokušao, uspavala se odbrana Zvezde, ali ne i Glazer koji je odlično intevenisao. Dugo je izraelski čuvar mreže bio povređen, a evo crveno-beli su dobili veliko pojačanje pred start Lige šampiona.

Informer

63. minut - "Delije" su dočekale i Radonjića. Posle Silasa i Krunića debi povratnika na Marakanu. Trostruka izmena Milojevića. Izašli su Silas, Elšnik i Duarte, a ušli Radonjić, dalsio i Ndijaje

55. minut - Silas u odličnoj šansi, znate ona varijanta kada je gol već viđen. Novo pojačanje crveno-belih predriblao je i golmana gostiju, ipak otišao previše iskosa, pa poslao pas Duarteu, koji se nije dobro snašao i odlična šansa je upropaštena.

53. minut - Nastavlja Zvezda sa napadima, trenuci koji podsećaju na dominaciju iz prvog poluvremena, kada je gol visio u vazduhu.

47. minut - GOOOOOOOOOOL 2:0! Elšnik centrira iz kornera, a na drugoj stativi sve je lepoi ispratio kapiten na ovom meču Mirko Ivanić i duplira vođstvo.

46. minut - Utakmica je nastavljena, nema izmena u ekipama

Informer

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena, crveno-beli na odmor odlaze sa prednošću od 1:0. 

41. minut - Zvezda opet preti. Mimović je prošao po desnoj strani, centrirao, na loptu je natrčao Ivanić, ali nema drugog gola. 

36. minut - Vodeći gol kao da je zadovoljio Zvezdine fudbalere koji su popustili sa pritiskom i dozvolili "čarapanima" da malo prodišu.

31. minut - Marinković je poslao loptu iza leđa Glazera, ali sudija Ilić je poništio gol zbog ofsajd pozicije!

29. minut - GOOOOOOOOOOL 1:0! Duarte sa penala, Zvezda vodi 1:0! Svemu je prethodila situacija u kojoj je lopta posle šuta Silasa pogodila Marinkovića u ruku, ali ga pre toga u klizećem startu pogodila u nogu. Pavle Ilić je sačekao VAR, koji je potvrdio penal, a siguran sa bele tačke bio je napadač Zvezde.

26. minut - Crvena zvezda je već izvela osam kornera. Potpuna dominacija domaćeg tima.

22. minut - Dominacija ekipe Vladana Milojevića, nekoliko minuta već igra se na polovini gostiju. Fudbaleri Napretka zasad odolevaju.

18. minut - Uh, žestok sudar Olanjinke i Krstića, utakmica je prekinuta, ali je brzo nastavljena posle ukazivanja pomoći dvojici fudbalera. 

Informer

 

13. minut - Petković je svakako prva figura u Napretku na početku utakmice. Odličan solo prodor napadača Kruševljana, stigao je do Glazera, koji sprečava vođstvo gostiju.

11. minut - Nova odlična šansa za Silasa. Ponovo je asistent Ivanić i ponovo Balević odlično reaguje.

Informer

 

5. minut - Prete i Kruševljani, odličan centaršut sa desne strane, Mihajlo Petković je pokušao trzajem glavom, neprecizno. 

4. minut - Posle Silasa još jedan debitant u redovima crveno-belih je pokušao, šutirao je Krunić, a opet je Balević bio siguran. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Napretka, a onda šansa Silasa već u 15. sekundi. Jedno od Zvezdinih poslednjih pojačanja dobio je loptu od Ivanića, šutirao po zemlji, ali je golman Balević intervenisao nogom i sačuvao mrežu.

Informer

19.59 - Loše vreme uticalo je i na slabu posetu, samo je Sever pristojno popunjen. Stadionom gruvaju hitovi Bore Čorbe, a pre početka utakmice upriličen i minut ćutanja upravo za legendarnog muzičara i velikog zvezdaša. Najvatreniji navijači crveno-belih razvili su "šetalicu" sa Borinim likom. 

19.44 - Šef stručnog štaba Napretka Goran Stevanović je pred utakmicu rekao:

- Nismo uspeli u poslednjoj utakmici pred pauzu da pobedimo, ali sve skupa – možemo biti zadovoljni do sada urađenim. Pobeda protiv Vojvodine, ali i prva utakmica protiv Partizana, kao i sve ostalo što je potom bilo daje nam puno samopouzdanja i vere da i u narednom periodu možemo dosta toga da uradimo. Prošle nedelje smo pojačano radili, ove smo spustili ritam i pripremali se i taktički i psihološki za predstojeću utakmicu. Crvena zvezda je svakako favorit, tu nema priče, ali naše je da damo sve od sebe i da pokušamo nemoguće da učinimo mogućim. 

19.30 - Na tabeli Superlige fudbaleri Crvene zvezde su trenutno prvi, dok kruševački klub zauzima desetu poziciju.

19.20 - Trener crveno-belih Vladan Milojević ovako je najavio utakmicu:

- Igramo na domaćem terenu i znamo šta hoćemo. Imali smo probleme u reprezentativnoj pauzi, jer je dosta igrača bilo sa državnim timovima i kasno su se vratili. Potrebna nam je dobra i takmičarska utakmica, a s obzirom na kvalitet Napretka, verujem da će tako i biti. Imaju sjajan kolektiv, dobro su formirani i vođeni. Imaju nekoliko zanimljivih i brzih igrača i zaista su popunjeni lepo na svim pozicijama. Utisak mi je da mogu da naprave problem svakom, pogotovo ako se ne uđe koncentrisano u meč. Konkretno, Napredak je mnogo toga promenio u igračkom kadru u odnosu na prošlu godinu, ali su i dalje kvalitetni veoma. Moramo da budemo koncentrisani. 

19.15 - Crvena zvezda i Napredak do sada su odigrali 33 utakmice. Bilans je na strani srpskog šampiona koji je baš brutalan ima 25 pobeda, uz 7 remija i samo jedan poraz od Kruševljana.

19.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Crvena zvezda - Napredak na portalu Informer.rs