15.09.2024.

09:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Napredak je oštećen? Čuveni stručnjak kaže da nije bio penal za Zvezdu! (VIDEO)

Iako je crveno-beli tim dominirao na terenu, pažnju javnosti ukrao je penal dosuđen u korist Zvezde, koji je iskoristio Duarte.

Penal je dosuđen nakon kontroverznog trenutka, kada je sudija Pavle Ilić pokazao na belu tačku, uprkos sumnjama da je igrač Napretka pravilno uklizao i blokirao šut nogom, nakon čega je lopta rikošetirala u njegovu ruku.

Ova odluka izazvala je burne reakcije, a sudijski ekspert Raka Đurović bio je među najglasnijima.

- Zašto ovo nije penal za Crvenu zvezdu? Zato što igrač ispravno uklizava i blokira nogom centaršut nakon čega ga u rikošetu lopta pogađa u ruku. Kada igrač ide ispred lopte da blokira šut ili centaršut, pristalica sam toga da mora da bude pažljiv i da ga je lopta pogodila direktno u ruku, mogli bismo da razgovoramo i o drugačijim posledicama, ali ovako smatram da nema elemenata za kazneni udarac - piše Đurović i dodaje:

- Iako ne bi trebalo uopšte da ima veze, tike što je igrao rukom, odbrambeni igrač nije ostvario posebnu korist ili sprečio opasan napad jer je loptu već blokirao nogom i time još više čudi reakcija glavnog sudije. U stvari, čudila je dok nisam video ko je delio pravdu. Pritisak je sigurno veliki, i mnogim sudijama nije lako, ali je ovo posledica negativne selekcije i nije baš čudno što se određena imena ponavljaju. Ovim šteti Pavle i ugledu Zvezde - napisao je Đurović na društvenoj mreži "X".