15.09.2024.

15:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

Može li Zvezda do završnice Lige šampiona? Analitičari izbacili novu analizu, evo kako stoji srpski prvak!

U novom, izuzetno zahtevnom formatu elitnog evropskog takmičenja, crveno-beli će se suočiti sa fudbalskim gigantima poput Intera, Barselone, Benfike, Milana, Jang Bojsa, PSV-a, Štutgarta i Monaka.

Prema predikcijama stručnjaka, izabranici trenera Vladana Milojevića nemaju velike šanse da se probiju u završnicu takmičenja. Statistike ukazuju da Crvena zvezda ima svega 2% šansi da se plasira među osam najboljih ekipa, dok su prognoze nešto optimističnije kada je u pitanju borba za proleće u Evropi – procenjuje se da beogradski klub ima 25% šansi da završi među 24 ekipe i tako nastavi takmičenje u nekom od evropskih kupova.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 35. mestu po snazi učesnika Lige šampiona, što ih stavlja u tešku poziciju, jer je ispod njih samo Slovan iz Bratislave. S obzirom na kvalitet protivnika i težinu grupe, predstojeći mečevi biće veliki test za srpskog šampiona, koji će morati da pruži najbolje od sebe kako bi nadmašio očekivanja i iznenadio fudbalsku javnost.

Navijači crveno-belih, poznati po neuništivoj podršci, nadaju se da će ekipa uspeti da prkosi prognozama i pruži nezaboravne nastupe protiv najvećih evropskih klubova, dok se cela Srbija nada novom podvigu na evropskoj sceni.