16.09.2024.

15:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Superkompjuter otpisao Zvezdu! Ovo su šanse da "crveno-beli" prođu u narednu fazu Lige šampiona!

Prema najnovijim analizama "Opta" superkompjutera, koji je simulirao ishod takmičenja čak 10.000 puta, šanse crveno-belih za prolazak dalje u elitnom evropskom takmičenju su minimalne.

Ove sezone, 36 ekipa boriće se za trofej, a Zvezda je smeštena u grupu sa nekim od najjačih evropskih timova, uključujući Barselonu, Inter, Milan i Benfiku.

Informer

FK Crvena zvezda

Promene u formatu takmičenja, sa čak osam utakmica u grupnoj fazi, dodatno otežavaju put srpskog šampiona ka nokaut fazi.

Prema simulacijama, Crvena zvezda se nalazi na 33. mestu po šansama za prolazak u osminu finala, sa samo 6,2% verovatnoće da uđe među najboljih 16 ekipa. Šanse za četvrtfinale su još niže – tek 1%, dok su šanse da stigne do polufinala gotovo nepostojeće, sa samo 0,1%.

Informer

FK Crvena zvezda

Kada je reč o finalu, superkompjuter ne daje Zvezdi ni promil nade za osvajanje trofeja, što je crveno-bele svrstalo među četiri ekipe koje u nijednoj simulaciji nisu trijumfovale u Ligi šampiona.

Međutim, iako brojke ne obećavaju, navijači se sa setom prisećaju neverovatne pobede nad Liverpulom pre nekoliko godina, kada je Zvezda srušila sve prognoze i izazvala pravi šok u evropskom fudbalu. Upravo zbog toga, mnogi veruju da statistika ne mora biti presudna, a da srčanost i borbenost, po kojima je Zvezda poznata, mogu doneti nova iznenađenja.

Informer

FK Crvena zvezda - FK Liverpul

Utakmice u Ligi šampiona oduvek su bile prilika za Zvezdu da pokaže karakter, a crveno-beli će se i ove sezone boriti da nadmaše očekivanja, bez obzira na izazove koje donose moćni protivnici. Ako ništa drugo, nada navijača je da bi se još jednom moglo ponoviti čudo i da bi superkompjuter mogao biti demantovan na terenu!